Trouwambtenaar

Trouwambtenaren voltrekken huwelijken en registreren partnerschappen namens de gemeente. In het formulier Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap kunt u aangeven welke trouwambtenaar uw voorkeur heeft.

Kies een trouwambtenaar uit de lijst hieronder of laat u trouwen door een vriend of familielid of door een trouwambtenaar uit een andere gemeente.

Bedenk welke trouwambtenaar uw voorkeur heeft vóór u het formulier Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap invult. In het formulier wordt naar de persoon van uw voorkeur gevraagd. Deze vraag krijgt u alleen als u kiest voor de uitgebreide ceremonie. U kunt in het formulier ook aangeven dat u geen voorkeur heeft voor een bepaalde ambtenaar.

Niet altijd volgens voorkeur

Het zal niet in alle gevallen mogelijk zijn om de trouwambtenaar van uw voorkeur in te schakelen. In dat geval krijgt u daarover bericht.

Kiest u voor een basisceremonie of voor de eenvoudige ceremonie op dinsdagochtend? Dan kunt u geen voorkeur voor een trouwambtenaar uitspreken en ook geen ambtenaar laten benoemen.

De Leidse trouwambtenaren

Hieronder stellen de Leidse trouwambtenaren zich aan u voor: