Minicontainers leveren ruim 5500 kilo papier op

De eerste opbrengst van het aan huis ophalen van oud papier is bekend. In de Kloosterhof is in januari ruim 7800 kilo papier en karton opgehaald. Dat is ruim 5500 kilo meer, dan wat in januari 2019 is ingezameld met alleen papierbakken in de wijk.

Goed nieuws, want oud papier kan wel zeven keer worden gerecycled. Tenminste, als het schoon en droog wordt aangeleverd. De minicontainer voor papier maakt het makkelijker om meer oud papier voor hergebruik apart te houden.

80 procent doet mee!

In de Kloosterhof, een gedeelte van de Stevenshof, zijn begin januari minicontainers voor papier uitgedeeld. Afmelden was mogelijk. Ruim 80 procent van de inwoners met een voor- of achtertuin heeft de minicontainer in gebruik genomen. Al het papier, van snippers tot grote dozen, kan nu meteen de minicontainer in. Eén keer per vier weken wordt het oud papier opgehaald.

Na de zomer rest van Stevenshof

Na de zomer start de verdeling van de minicontainers voor papier over de andere wijken van Leiden. We beginnen in de rest van de Stevenshof. Drie maanden voordat de minicontainers worden uitgedeeld, ontvangen de inwoners een eerste brief met alle informatie. Eind 2021 moeten alle inwoners met een minicontainer voor gft en/of restafval, ook een minicontainer voor papier hebben gekregen.