Kloosterhof - bezorging minicontainer oud papier

Begin januari krijgt u een minicontainer voor papier. We gaan papier en karton aan huis ophalen, omdat we verwachten daarmee meer oud papier voor hergebruik in te zamelen. Daarover bent u al eerder geἵnformeerd. In deze brief staat alle informatie over de verdeling van de minicontainers.

Op 6 en 7 januari minicontainer voor de deur

Op 6 of 7 januari 2020 wordt de minicontainer voor papier bij u bezorgd. Hiervoor hoeft u niet thuis te blijven. Wij plaatsen de grijze container met blauw deksel zo dicht mogelijk bij uw voordeur. U herkent uw eigen container aan de adressticker op de achterkant. Bent u langere tijd niet thuis in deze periode? Misschien kunt u dan iemand anders vragen om de container in uw tuin te zetten.

Eerste ophaaldag 27 januari

De minicontainer voor papier wordt één keer per vier weken geleegd, op een maandag. De eerste ophaaldag is maandag 27 januari. U kunt uw container naar dezelfde plek brengen, waar u uw andere minicontainers ook naartoe brengt. Op de bordjes bij de aanbiedplaatsen komt in januari ook de maandag als ophaaldag te staan. Zodat duidelijk is dat daar ook op de papierophaaldag niet geparkeerd kan worden tussen 7.00 en 16.00 uur.

Afmelden

Inwoners die geen minicontainer willen ontvangen of de minicontainer met de buren willen delen, hebben dit aan ons doorgegeven. Zij krijgen geen minicontainer. Deze brief is ook niet naar hun verstuurd. Als u zich heeft afgemeld en toch een brief heeft gekregen, dan kunt u contact met ons opnemen via het informatienummer dat in de laatste alinea van deze brief staat.

Evaluatie na vier maanden

Wij vragen u om de komende maanden al uw oud papier - van snippers tot in stukken gesneden kartonnen doos - in de minicontainer te doen. Na vier maanden gaan wij evalueren. De in uw buurt opgedane ervaring kunnen wij gebruiken bij de verdeling van de minicontainers in de andere wijken. Mocht na vier maanden blijken dat de minicontainer u geen extra gemak oplevert, dan komen wij hem weer bij u ophalen. Eind april ontvangt u een brief met informatie hierover.

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Kijk dan op www.leiden.nl/oudpapier. U vindt daar de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u gratis contact opnemen met een speciaal hiervoor ingericht contactcentrum via tel. 0800- 0201042. Het contactcentrum is bereikbaar tot 17 januari, op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur.

Met vriendelijke groeten,

Piet van Vegten
Projectleider introductie minicontainer voor papier