Start met minicontainers voor papier

Vanaf 1 januari 2020 haalt de gemeente papier en karton ook aan huis op in de Kloosterhof in de Stevenshof. Huishoudens die minicontainers voor restafval en/of GFT hebben, krijgen daarvoor een extra minicontainer. De minicontainer voor papier is donkergrijs met een blauw deksel.

Leiden wil meer afval scheiden en minder restafval per inwoner overhouden. Zodat steeds meer afval kan worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten.

Kloosterhof (nummer 91, blauw) krijgt een minicontainer voor papier. Na de zomer van 2020 volgt de rest van de Stevenshof (nummers 90, 92, 93) en daarna de rest van Leiden.

Oud papier heeft meerwaarde - wel zeven keer

Uit de analyse van het afval blijkt dat er nog veel papier en karton tussen het andere afval zit. Zonde, want als papier eenmaal vuil of nat is geweest, is het niet meer te gebruiken voor recycling. Terwijl de houtvezels uit schoon en droog papier tot wel zeven keer opnieuw kunnen worden gebruikt.

Kloosterhof als eerste aan de beurt

De introductie van de minicontainer papier gebeurt in fases. De Kloosterhof is als eerste aan de beurt. Deze buurt is onderdeel van de Stevenshof, heeft veel laagbouw en ligt ingesloten tussen de Oude Rijn en de Stevenshofdreef. Daardoor is het een geschikte buurt om ervaring op te doen.

Wijk na wijk

De papiercontainers worden één keer per vier weken geleegd op een aparte ophaaldag. Na vier maanden wordt besproken hoe dat gaat en of er nog zaken beter kunnen.
Na de zomer worden de minicontainers voor papier ook in de andere wijken van Leiden uitgedeeld, te beginnen met de rest van de Stevenshof. De planning is dat eind 2021 alle huishoudens die minicontainers hebben een minicontainer voor papier hebben gekregen.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

• Brieven met informatie

De inwoners van de Kloosterhof, die een minicontainer voor papier krijgen, hebben persoonlijk bericht gehad op 14 oktober. Een tweede brief is verstuurd op 19 november.