Ophalen van kerstbomen

Leiden haalt ook dit jaar kerstbomen op

De gemeente Leiden haalt in de week na 1 januari kerstbomen op. Elke wijk heeft een eigen ophaaldag. Op die dag kunnen de kerstbomen langs de straat worden gezet. Mensen die eerder of later van hun boom af willen, kunnen hun kerstboom inleveren bij de Milieustraat.

Elke Leidse wijk heeft een ophaaldag voor kerstbomen: 

  • Woensdag 2 januari: Vreewijk, Haagwegkwartier, Gasthuiswijk, Fortuinwijk, Boshuizen, Oostvliet, Transvaalbuurt
  • Donderdag 3 januari: Meerburg, Rijndijkbuurt, Professorenwijk, Burgemeesterswijk, Tuinstadwijk, (Klein) Cronestein, Roomburg, Waardeiland
  • Vrijdag 4 januari: Lage Mors, Hoge mors, Stevenshof, Centrum, Stationskwartier
  • Zaterdag 5 januari: Groenoord, Noorderkwartier, De Kooi, Merenwijk, Houtkwartier, Raadsherenbuurt, Zeeheldenbuurt, Pesthuiswijk, Vogelwijk, Leeuwenhoek

U kunt uw kerstboom neerzetten op de plek waar u uw huisvuil aanbiedt. Huishoudens met een minicontainer kunnen de kerstboom neerzetten op de plek waar zij hun minicontainer aanbieden om geleegd te worden. Mensen die gebruik maken van een (ondergrondse) huisvuilcontainer kunnen hun boom naast die containers plaatsen. De kerstbomen worden vanaf 08.00 uur opgehaald. 

Brengen

Wilt u uw kerstboom eerder of later uit huis? Dan kunt u hem iedere maandag tot en met zaterdag afleveren bij de Milieustraat tussen 8.00 en 16.00 uur.

Extra inleveren

Op donderdagavond 3 januari 2018 van 18.00 uur tot 20.00 uur is de Milieustraat extra geopend om kerstbomen in te leveren. Op zaterdag 5 januari is het ook mogelijk kerstbomen tussen 8.00 en 12.00 uur in te leveren in de buurt van de Vijf Meilaan, op het parkeerterrein van buurtcentrum Vogelvlucht (Boshuizerlaan 5).