Minicontainer voor papier

Begin 2020 zijn we begonnen met het aan huis ophalen van papier en karton. Huishoudens die een minicontainer voor restafval en/of GFT hebben, krijgen daarvoor een extra minicontainer. De minicontainer voor papier is donkergrijs met een blauwe deksel.

Aparte ophaaldag

De minicontainers voor papier worden één keer per vier weken geleegd op een aparte ophaaldag. Wie een smartphone heeft en een reminder wil hebben voor het buitenzetten van de minicontainer (geldt ook voor restafval en gft), kan de Afvalwijzerapp downloaden. U vindt de Afvalwijzer in de App Store of Play Store. Of vul hieronder uw postcode en huisnummer in om te zien wanneer het papier in uw straat wordt opgehaald.

Wijk na wijk

De introductie van de minicontainer voor papier gebeurt in fases. Inwoners die een minicontainer krijgen, ontvangen ruim van tevoren een brief met alle informatie.

Oud papier heeft meerwaarde – wel zeven keer

Leiden wil meer afval scheiden en minder restafval overhouden. Uit een analyse van het Leidse afval blijkt dat er nog veel papier en karton tussen het andere afval zit. Zonde, want als papier eenmaal vuil of nat is geweest, kun je het niet meer recyclen. Terwijl schoon en droog papier wel tot zeven keer kan worden hergebruikt.

Afvalcoach

De afvalcoach kan inwoners helpen hun afval beter te scheiden, zodat er meer grondstoffen overblijven voor hergebruik. Ook kan de afvalcoach adviseren over de inzet van de verschillende soorten en maten minicontainers. U kunt de afvalcoach bereiken via het contactformulier op deze website.

Veelgestelde vragen

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.