Container aanvragen, repareren of vervangen

Is uw container kapot of verdwenen? Of wilt u een andere maat container? Meld dit bij de gemeente. Uw container wordt dan gerepareerd of vervangen.

Als u een andere container aanvraagt, krijgt u die in de nieuwe kleur en afmeting. De nieuwe restafvalcontainer heeft een grijs deksel. De nieuwe gft-container is iets groter dan de oude en heeft een groen deksel.

Minicontainer met grijze deksel voor restafval (links). Minicontainer met groene deksel voor GFT-afval.

Melding of aanvraag doen

Meld dat uw container kapot is of verdwenen via het contactformulier:

Container aanvragen

Andere maat?

Soms is het praktischer om met een andere maat container te werken. Bij de gemeente Leiden kunt u een kleinere maat container voor restafval aanvragen of een grotere maat voor GFT-afval. Ook kunt u een extra container voor GFT-afval aanvragen.
Vraagt u een kleinere maat container aan voor restafval, dan krijgt u in plaats een bak van 240 liter een bak van 180 liter, handig en compact.

Verhuisd?

Bent u verhuisd en is er geen container aanwezig terwijl u wel een container moet gebruiken voor uw afval? Dan kunt u een nieuwe container aanvragen met het aanvraagformulier.

Het kan gebeuren dat er een mini-container bij uw nieuwe huis staat die u niet meer nodig heeft omdat u gebruikmaakt van de ondergrondse containers. Dan kunt u met dit formulier regelen dat de container wordt opgehaald.

Aanbiedregels bij vervanging of reparatie

• Als u de melding tijdens werktijd doet, zet de container dan direct na de melding voor uw eigen huis.
  • Doet u de melding na werktijd, zet de container dan de volgende dag voor uw deur.
  • Zorg ervoor dat de container leeg is.

Tijdelijk geen formulieren insturen

Vanwege groot onderhoud aan onze systemen kunt u op dit moment geen formulieren insturen. Op maandag aanstaande is dit wél weer mogelijk.

Onze excuses voor het ongemak.