Verder met de Binnenstad

De gemeente zorgt samen met partners voor activiteiten die onze binnenstad nog leuker en aantrekkelijker maken. Want in de Leidse binnenstad is veel te ontdekken: winkelen, werken, recreëren en wonen, het komt allemaal samen in het centrum van de stad. Het is daarom belangrijk goede afspraken te maken over wat we waar doen. Daarom is ‘Verder met de Binnenstad’ gemaakt: een handleiding voor ontwikkelingen in de binnenstad.

Leiden heeft een ‘structuurvisie’. Hierin staan alle gewenste ontwikkelingen en plannen voor Leiden op gebied van ruimtelijk ontwikkeling. Verder met de Binnenstad is een uitwerking van deze structuurvisie, speciaal voor de economie van de binnenstad. Je vindt hierin allerlei informatie over waar in welke gebieden plek is voor wonen, cultuur, uitgaan of winkels. Niet alleen de gemeente, maar ook andere partijen investeren in de binnenstad. De partijen, van grote ontwikkelaar tot lokale onderneming, weet nu van tevoren welk initiatief hij waar kan ontplooien. Dat zorgt ervoor dat plannen snel door de gemeente kunnen worden beoordeeld en dat de doorlooptijd korter is. Ook komt het de kwaliteit van ontwikkelingen ten goede.

Hoe werkt Verder met de Binnenstad in de praktijk?

Om te laten zien hoe Verder met de Binnenstad in de praktijk werkt of had kunnen werken hebben we twee casussen uitgewerkt.

Documenten

  • Verder met de binnenstad: gebruikshandleiding voor ontwikkelingen in de binnenstad. Om bladeren makkelijker te maken is het document voorzien van bladwijzers. Ook is mogelijk om via de inhoudsopgave gelijk naar het juiste hoofdstuk te klikken.

  • Structuurvisie Leiden 2025 [pdf, 22,3 mb]: plannen en ideeën voor heel Leiden op gebied van ruimtelijk ontwikkeling


Bekijk ook berichten in het nieuwsoverzicht

Volg ons via

twitter
linkedin
flickr