Werken bij een stembureau

Leiden is op zoek naar stembureauleden. Als lid van een stembureau zorgt u ervoor dat kiezers een stem kunnen uitbrengen bij een verkiezing. U levert daarmee een belangrijke bijdrage aan onze democratie.

De eerst volgende verkiezingen zijn op 20 maart 2019, dit zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten gecombineerd met de waterschapsverkiezingen.

Als lid van een stembureau werkt u in een team van 6 personen. U werkt, volgens een rooster, tussen 6.45 uur en 21.00 uur. Er zijn steeds minimaal 3 personen in het stembureau aanwezig. De stembureaus sluiten om 21.00 uur. Het hele team gaat daarna de uitgebrachte stemmen tellen.

Binnen een stembureau bestaan de volgende functies:

Aanmelden

Aanvulling 31 januari 2019

Op dit moment zijn er voldoende voorzitters en stembureauleden. Toch nog aanmelden? Dan komt u op de reservelijst te staan. Aan tellers is nog wél behoefte.

Meld u aan als vrijwilliger via het aanmeldformulier.

Vergoeding

De vergoeding voor de voorzitter is € 170 en voor de stembureauleden € 155. De vergoeding voor tellers is € 30. Op de stemlocaties zijn koffie, thee en water beschikbaar. Voor stembureauleden en de voorzitter worden ook maaltijden verzorgd.

De gemeente stelt de voorzitters, leden en tellers aan en bepaalt op welke stemlocatie zij worden ingedeeld. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw voorkeur.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Team Verkiezingen via telefoonnummer 14 071.