Stadskrant week 49
Artikelen deze week:
Om bewoners helder te informeren over de mogelijkheden rondom zonnepanelen heeft de gemeente de Zonnepanelenkaart ontwikkeld. De kaart geeft gemakkelijk inzicht over de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op een huis per adres.
Voor het plaatsen van zonnepanelen gelden in de stad voor de beschermde stadsgezichten (binnenstad en zuidelijke schil) verschillende regels. Om helder te maken welke regels waar van toepassing zijn, bundelde de gemeente de voorschriften voor het plaatsen van zonnepanelen in een kaart.
Een zonnepaneel op elk huis
Wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking): “Een zonnepaneel op elk huis, dat is de missie! Door de regels die gelden voor het plaatsen van zonnepanelen beter inzichtelijk te maken, kunnen bewoners snel opzoeken hoe zij zelf aan de slag kunnen met een zonnepaneel op hun woning. Ik hoop dat dit het voor veel Leidenaren makkelijker maakt om ook de stap te maken naar schone energie.”
Zoek uw huis op
De kaart is nu beschikbaar voor de binnenstad en de zuidelijke schil en wordt de komende weken aangevuld met de rest van de stad. Op https://kaart.leiden.nl/zonnepanelen kunnen bewoners op adres zien wat er daar mag en kan voor het plaatsen van zonnepanelen.
De afgelopen jaren zijn veel ouders de dupe geworden van de toeslagenaffaire en heeft de Belastingdienst ten onrechte jarenlang kinderopvangtoeslag teruggevorderd. Ook in Leiden zijn hierdoor gezinnen benadeeld en misschien wel in de problemen geraakt.
De gemeente wil u graag helpen en heeft hiervoor een meldpunt ingericht bij de Stadsbank.
Eerst melden bij de Belastingdienst
Als bij u ten onrechte de kinderopvangtoeslag is teruggevorderd, maak hiervan dan melding bij de Belastingdienst. U kunt ook telefonisch contact opnemen via: 0800-235 83 58.
Leids meldpunt
De Belastingdienst mag uw gegevens niet aan de Stadsbank doorgeven. Daarom is het belangrijk dat u zelf contact opneemt met het Leids meldpunt.
Neem contact op
U kunt de Stadsbank bereiken via tel. 14 071 (Leiden, keuze 1). Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Deze vindt u op uw identiteitsbewijs. Als u niet kunt bellen, dan kunt u op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00-11.30 uur terecht op het Stadskantoor, Bargelaan 190.
De verdeling van de minicontainers gaat door; binnenkort zijn meer wijken aan de beurt. In wijken waar inwoners gebruik maken van minicontainers voor papier halen we veel meer oud papier op, dan voorheen via papierbakken. In de laatste ophaalronde ruim 15.000 kilo extra. Hierdoor wordt meer afval hergebruikt en minder restafval gaat de verbrandingsoven in.
De verdeling van de minicontainers gebeurt wijk voor wijk. In het eerste kwartaal van 2021 is Leiden Zuidwest aan de beurt. Daarna volgt een pauze omdat vanwege de hoge opbrengst, eerst een nieuwe vuilniswagen voor papier geleverd moet worden. Daarna gaat de uitrol verder in de Merenwijk (3e kwartaal), de Kooi en Leiden Noord (4e kwartaal).
Inwoners tevreden
Er wordt meer karton en papier weggegooid vanwege de toegenomen online bestellingen. Best handig dus, dat papier aan huis wordt opgehaald. Veel inwoners zeggen daarom ‘ja’ tegen de minicontainer. De minicontainer voor papier is even groot als die voor restafval (240 liter). Kleiner kan niet, want dan kunnen kartonnen dozen klem gaan zitten. Het is wel mogelijk een kleinere container (180 liter) voor restafval aan te vragen. Wie echt niet voldoende ruimte heeft, kan de minicontainer weigeren.
Ophaalschema in de Afvalwijzerapp
De minicontainers voor papier worden een keer in de vier weken geleegd. Een handig hulpmiddel is de Afvalwijzerapp. Download hem op uw mobiel en vul postcode en notificaties in. Daar ziet U wanneer welke minicontainer wordt geleegd. U kunt ook een berichtje krijgen met een herinnering. Via www.leiden.nl/ophaalschema kun je een jaaroverzicht opvragen.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.leiden.nl/oudpapier.
Begraafplaats Rhijnhof is een prachtig gedenkpark waar mensen hun dierbaren kunnen begraven of de as van overledenen kunnen verstrooien of bijzetten.
De afgelopen jaren heeft de gemeente Leiden samen met begraafplaats Rhijnhof gewerkt aan het uitbreiden, verfraaien en verbeteren van de begraafplaats.
Wat is er verbeterd?
De laatste werkzaamheden zijn afgerond. Er zijn twee nieuwe bruggen aangelegd, de historische vijver is vergroot en aangesloten op de waterhuishouding van Rijnland. Ook de oude oprijlaan en haar laanbeplanting zijn in ere hersteld.
Hart van Herinnering
Begraafplaats Rhijnhof nodigt iedereen uit om in dit voor velen moeilijke jaar een Hart van Herinnering te bevestigen aan één van de nieuwe bruggen. Hiermee sluit Rhijnhof aan bij het landelijk initiatief Aandacht voor Elkaar. Het is een oproep om naar elkaar om te blijven kijken, zeker in deze coronatijden.
Informatie
Kijk op www.rhijnhof.nl/event/hart-van-herinnering.
Er is een nieuw beleidskader voor buitenreclame vastgesteld voor inspraak. Dit beleid gaat over alle commerciële reclame en andere promotionele uitingen in de openbare ruimte, met meer oog voor duurzaamheid en stadspromotie.
Wethouder Yvonne van Delft (Economie): “Hiermee zetten we een concrete stap naar de verdere verduurzaming van buitenreclame in onze stad. Daarnaast is leefbaarheid in de binnenstad een belangrijk thema. Daarom is het aantal locaties voor reclame-uitingen flink beperkt. Wel verruimen we de mogelijkheden voor stadspromotie, passend bij onze stad.”
Minder vitrines
In de hele stad is het aantal vrijstaande reclamevitrines voor commerciële reclame teruggebracht van 100 naar 70. En in de binnenstad van 40 tot 25 objecten, waar reclamevitrines alleen mogen staan in het kernwinkelgebied en stationsgebied. Digitale reclameborden mogen wel in de rest van de stad, op maximaal 20 locaties. Bewegend beeld mag alleen in voetgangersgebieden en digitaal beeld mag de verkeersveiligheid niet hinderen. Ook worden eisen gesteld aan de lichtintensiteit.
Stadspromotie
Er komen meer mogelijkheden voor stadspromotie, zoals banieren, driehoeksborden met informatie voor bezoekers en de mogelijkheid om etalages van tijdelijk leegstaande winkelpanden te verlevendigen met uitingen voor stadspromotie of de geschiedenis van de omgeving.
Inspraak
Tot en met 7 januari kan iedereen zijn of haar reactie geven. Op www.leiden.nl/inspraak leest u hier meer over. Daarna wordt het opnieuw in het college behandeld en vervolgens is de gemeenteraad aan zet.
Special Interviewreeks Lokale Inclusie Agenda - deel 3
In deze interviewreeks vertellen ervaringsdeskundigen en belangenorganisaties uit de stad over hun bijdrage aan de Lokale Inclusie Agenda (LIA), die momenteel wordt opgesteld.
Waarom vinden zij het belangrijk om zich in te zetten voor een inclusieve stad waar iedereen mee kan doen? Dit keer gaan we in gesprek met Bert Zinger, bestuurslid bij COC Leiden; de belangenvereniging voor homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders in de regio Leiden.
Bij het COC kunnen gelijkgestemden elkaar ontmoeten, mensen kunnen groeien in hun zelfacceptatie en het COC geeft voorlichting op scholen. Hun pand De Kroon op de Langegracht is al sinds 1985 een warme inclusieve plek voor velen. Bert: “Iedereen heeft verschillende barrières en beperkingen. Dat maakt het streven naar inclusie ook complex. Uiteindelijk vind ik het streven om niet te oordelen het belangrijkst, omdat het daarmee begint.”
Veilige haven
“Het COC biedt een veilige haven voor LHBTI+ personen. Vanwege de coronamaatregelen is het pand op dit moment gesloten, maar anders geven we hier feesten, zijn er borrels en worden verschillende praatgroepen georganiseerd.’’ COC Leiden is een van de weinige COC’s met een eigen plek waar (normaal gesproken) wekelijks veel activiteiten plaatsvinden.
Exclusieve inclusiviteit
Bert vindt het belangrijk dat gelijkgestemden elkaar kunnen vinden. “Als mensen zich in een ander herkennen, durven ze ook meer zichzelf te zijn. Daarom bieden we bij het COC een aantal subgroepen of subactiviteiten aan, zoals Jong & Out en Cocktail. Transpersonen hebben nu eenmaal andere issues dan lesbo’s. Je zou kunnen zeggen dat we met deze exclusieve aanpak dus juist inclusiviteit nastreven.”
De weg naar jezelf zijn
“Een inclusieve samenleving is er niet zomaar. Mensen moeten zich veilig voelen om zichzelf te kunnen zijn. Vooral personen die opgroeien in een milieu waar weinig inclusief wordt gedacht, moeten leren om zichzelf te accepteren, voordat ze in het openbaar ook zichzelf durven te zijn. De weg hiernaartoe is het beste te bewandelen in een veilige omgeving met mensen om je heen die je begrijpen.’’
Aandacht geeft erkenning
“Het is fijn dat de gemeente aandacht heeft voor de LHBTI+ gemeenschap omdat velen zich niet altijd veilig voelen. Sommigen zijn bang voor discriminatie, geweld en scheldpartijen en anderen voelen zich weer niet veilig genoeg om zichzelf te kunnen zijn op het werk. Deze angsten zijn jammer genoeg ook reëel. Daarom is aandacht voor regenboogbeleid zo belangrijk. Aandacht geeft ons erkenning.’’
Inclusieve werkomgeving
Volgens Bert ligt er ook een uitdaging voor werkgevers. “Het zou mooi zijn als werkgevers meer gaan doen voor de sociale veiligheid van hun LHBTI+ werknemers. Veel organisaties staan er niet bij stil, terwijl het goed zou zijn om zichzelf de vraag te stellen of zij een aantrekkelijke inclusieve werkgever zijn. Hetzelfde geldt voor sportverenigingen: durven bijvoorbeeld homoseksuele voetballers wel echt zichzelf te zijn binnen hun elftal?”
Digitaal bij elkaar komen
“Corona raakt iedereen. Bij mensen die al een grotere afstand tot de maatschappij hebben, kan corona die afstand nog verder vergroten. Gelukkig komen sommige groepen digitaal bij elkaar.”
Het zou fijn zijn als het COC Leiden straks weer middelbare scholieren kan ontvangen voor hun ‘Omgekeerde integratie feesten’: Klassenfeest bij de Kroon. Bert hoopt dat het snel weer mogelijk is.
Gemeenteberichten 3 t/m 10 december 2020:
Onderwijs en Samenleving
Dinsdag 8 december 2020 - 19.00 uur digitaal via gemeenteraad.leiden.nl
Agenda
- Burger aan het woord
Bespreekstukken
- RV 20.0122 Intrekken van de deelverordening “Subsidieregeling peuterspeelopvang en VVE, Leiden 2016”
- Motie VOD VVD - zonder medefinanciering geen internationale basisschool (ca. 19.45 uur)
- Presentatie over het Integraal Huisvestingsplan voor Onderwijs 2020-2032 (herijking IHP 2019-2030) (ca. 20.20 uur)
Werk en Middelen
Dinsdag 8 december 2020 - 20:00 uur digitaal via gemeenteraad.leiden.nl
Agenda
- Burger aan het woord
Bespreekstukken
- Onderzoeksrapport Rekenkamercommissie Leiden – Leiderdorp inzake Leiden Bio Science Park (inhoudelijke behandeling)
- RV 20.0104 Vaststellen Horecavisie 2020 (na inspraak)
- RV 20.0134 Decemberwijziging 2020
- Verordeningen lokale heffingen 2020-2021
- RV 20.0135 Raadsvoorstel aanvraag gemeentegarantie Boerhaave voor hoogbouw
Leefbaarheid en Bereikbaarheid
Donderdag 10 december 2020 - 20:00 uur digitaal via gemeenteraad.leiden.nl
Agenda
- Burger aan het woord
Bespreekstukken
- Behandelvoorstel PvdD over collegebrief Jaarwisseling 2020-2021
- RV 20.0136 Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Leiden 2020 (APV) i.v.m. opnemen verbod op carbidschieten en doorvoeren zomerwijzingen model-APV van de VNG
- RV 20.0137 Aanpassen Parkeerverordening en Parkeerbelastingverordening en de nadere voorschriften
- RV 20.0111 Beleidsprogramma Fiets 2020-2030 Leiden Fietsstad
- RV 20.0125 Uitvoeringsbesluit geluidvoorzieningen c.a. Willem de Zwijgerbrug
- RV 20.0120 Verordening tot wijziging van de Subsidieverordening Groene Daken Gemeente Leiden
Stedelijke Ontwikkeling
Donderdag 10 december 2020 - 20:00 uur digitaal via gemeenteraad.leiden.nl
Agenda
- Burger aan het woord
Bespreekstukken
- RV20.0121 Verklaring van geen bedenkingen ten behoeve van uitgebreide procedure omgevingsvergunning Rijndijk 238A
- RV 20.0110 Vaststellen Ontwikkelperspectief De Mors: ‘Meer Mors, Mooi voor iedereen’
- RV 20.0112 Gebiedsvisie Vondelkwartier
Inspreken
Door in te spreken kunt u de gemeenteraad vertellen wat u van een plan vindt en of u vindt dat de raad voor of tegen een plan moet stemmen, of het plan moet (laten) aanpassen. Alle inwoners van Leiden mogen komen inspreken. U kunt kiezen uit vier manieren om in te spreken: via Microsoft Teams vanuit uw eigen huis, via Microsoft Teams op het Stadskantoor, via een vooraf opgenomen filmpje of via een geschreven tekst. Meld u uiterlijk 1 dag vóór de vergadering 12.00 uur aan via het inschrijfformulier op www.gemeenteraadleiden.nl.
Informatie
Heeft u vragen over de gemeenteraad of de vergaderingen? Neem contact op met de griffie: griffie@leiden.nl of 06-36162575. E-mails aan de gemeenteraad kunt u ook naar dit adres sturen. Raadsleden vertegenwoordigen de bevolking. Zij staan open voor uw ideeën. De adressen en telefoonnummers van de raadsleden vindt u op de website www.gemeenteraadleiden.nl.
Publicatie ontheffing artikel 4:6 geluidhinder
De Burgemeester heeft de volgende verzoeken ontvangen:
- Pesthuis: Stichting Internationale Rijntaptoe – Opnamen kerstconcert zaterdag 19 december 2020 van 10.00-16.30 uur.
- De Burcht: Stichting Internationale Rijntaptoe – Opnamen kerstconcert zondag 20 december 2020 van 12.30-13.30 uur.
- ’t Gerecht: Stichting Internationale Rijntaptoe – Opnamen kerstconcert zondag 20 december 2020 van 14.00-14.30 uur.
Zienswijze
Belanghebbenden kunnen hun zienswijze over het verzoek tot twee weken na publicatie schriftelijk indienen bij Bureau Evenementen van de gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.
Informatie
Bureau Evenementen, tel. (071) 5165144.
Gehandicaptenparkeerplaatsen voornemen
Burgemeester en wethouders van Leiden zijn van plan om in de nabijheid van onderstaande adres(sen) een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen.
- Sara de Bronovoplein 1
Inzage
De stukken liggen met ingang van heden gedurende twee weken ter inzage. Gedurende deze periode kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij Team Vergunningen openbare ruimte, Cluster Publiekszaken, Handhaving & Veiligheid, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.
Informatie
Tel. 14 071 (Leiden, keuze 3)
Gehandicaptenparkeerplaatsen besluit
Burgemeester en wethouders van Leiden hebben besloten om voor de onderstaande plaats(en) een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen
- Resedastraat 21
- Billitonstraat 6
Bezwaar
Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.
Informatie
Tel. 14 071 (Leiden, keuze 3)
Mandaat wethouder voor beslissen op bezwaar
Op 17 november heeft het college van b en w besloten de wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen het mandaat te verlenen voor het beslissen op bezwaar ingeval het college een advies van de Regionale Commissie Bezwaarschriften niet overneemt. Dit voor zover het advies ziet op de wijze van uitvoering van de beoordeling van aanvragen voor onttrekkingsvergunningen overeenkomstig artikel 19 en verder (overgangsrecht) van de Beleidsregels onttrekking en woningvorming 2019.
Subsidieregeling Circulair Verwaarden vastgesteld
Op dinsdag 1 december 2020 heeft het college van B en W van Leiden de Subsidieregeling circulair verwaarden vastgesteld.
Toelichting
Voor de subsidieregeling kunnen aanvragen worden ingediend voor creatieve, innovatieve initiatieven waarbij nieuwe producten uit afvalstromen worden gemaakt of afval voorkómen wordt met het maken van een nieuw product . Te denken valt bijvoorbeeld aan het slimmer en zuiniger omgaan met materialen en grondstoffen die worden gebruikt om producten te maken, gebouwen neer te zetten en daarnaast voor voedsel, verpakkingen, om energie op te wekken en vele andere zaken. Verder kunnen het initiatieven zijn die leiden tot veel minder afval, meer hergebruik en minder verspilling. Als bewoner(sorganisatie), maatschappelijke organisatie of ondernemer(svereniging) in Leiden kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie circulair verwaarden.
Inzage en inwerkingtreding
Digitaal is de Subsdieregeling in te zien via www.officielebekendmakingen.nl. De regeling treedt in werking vanaf vrijdag 4 december 2020 en eindigt op 1 januari 2023.
Informatie
Meer informatie bij de gemeente Leiden tel. 14 071 (Leiden, keuze 4 - ma t/m vr 8.30-17.00 uur).
Stimuleringsregeling duurzame terrasverwarming vastgesteld
Op dinsdag 24 november 2020 heeft het college van B en W van Leiden de stimuleringsregeling duurzame terrasverwarming vastgesteld.
Toelichting
Met deze regeling komt het college tegemoet in de kosten van duurzame vormen van terrasverwarming, zoals dekentjes, verwarmde kussen en elektrische verwarmering. Met dit besluit wil het college – zodra horeca weer open mag - horecaondernemers tegemoet komen die door de coronacrisis zijn getroffen. Daarnaast wordt met deze regeling een duurzame manier van het verwarmen op een terras gestimuleerd. Op deze manier worden de horecaondernemers gesteund om hun terras op een duurzame manier te verwarmen en de terrassen op koudere momenten aangenaam te maken voor gasten.
Inzage en inwerkingtreding
Digitaal is de regeling in te zien via www.officielebekendmakingen.nl. De beleidsregels treden in werking vanaf 30 november 2020.
Informatie
Meer informatie bij de gemeente Leiden tel. 14 071 (Leiden, keuze 4 - ma t/m vr 8.30-17.00 uur).
Personen uitgeschreven uit de Basisregistratie personen
In de periode voorafgaand aan deze publicatie zijn de volgende personen op grond van de Wet BRP uitgeschreven uit de Basisregistratie personen (BRP).
Besluit 19-11-.2020: naam, geb. datum, datum uitschrijving
- E. Azdad, 29-04-1993,01-10-2020
Besluit 20-11-.2020: naam, geb. datum, datum uitschrijving
- E. Christidou Stylianou, 13-12-1986, 21-10-2020
- R. Di Maccio, 07-10-1978, 16-09-2020
Besluit 23-11-.2020: naam, geb. datum, datum uitschrijving
- B.J. Bouwman, 16-01-1974, 21-10-2020
- D.L. Duinkerk, 05-08-1987, 15-10-2020
- A. Hadra, 14-09-2001, 21-10-2020
- C.M. Ingensiep, 04-11-1989, 21-10-2020
- R. Schiralli, 06-05-1992, 15-10-2020
Ingeschreven bij RNI
Volgens artikel 2.22, eerste lid, van de Wet basisregistratie personen (Wet BRP), heeft het college bovenvermeld besluit genomen en zijn de gegevens met betrekking tot de verblijfplaats gewijzigd in: vertrokken naar ’Onbekend’ en ingeschreven in de registers van de RNI (Registratie Niet-Ingezetenen).
De brief, waarin het voornemen voor dit besluit tot uitschrijving is aangekondigd, is eerder gestuurd naar het adres dat als laatste bekend is van deze personen. De datum van deze brief is tevens de datum van de uitschrijving. De datum van het besluit is minimaal vier weken na verzending van deze brief.
Bezwaar
Belanghebbenden kunnen, binnen zes weken na de datum van het besluit, bezwaar maken tegen dit besluit. Vermeld hierbij naam en adres van de indiener, datum en omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de motivering waarom u het niet eens bent met het besluit. Het bezwaarschrift kunt u richten aan: Burgemeester en wethouders van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Dit kan ook via www.leiden.nl/bezwaar. U heeft daarvoor een DigiD nodig.
Vergunningaanvragen
Bij de gemeente zijn de volgende aanvragen binnengekomen.
Omgevingsvergunning
- Ambonstraat 28A en 28B, brandveilig gebruik BSO Buitenburen, 23-11-2020
- Bètaplein, vervangen bouwhekwerk voor definitief hekwerk, 24-11-2020
- Blauwe Vogelweg, kappen boom in het park Bos van Bosman, 24-11-2020
- De Goejestraat 19, realiseren van een aanbouw en geveldoorbraak en dakterras, 24-11-2020
- Flevoweg 10, plaatsen slibsilo, 24-11-2020
- Haagweg 11, plaatsing van uitgifte tuinhuisje/kiosk voor boot catering, 24-11-2020
- Hoge Rijndijk 252, wijzigen begane grond naar twee appartementen, 24-11-2020
- Jacob van Campenlaan t.h.v. nr.1, kappen 3 bomen, 25-11-2020
- Kolfmakersteeg 16, legalisering reeds geplaatst lichtkoepel, 25-11-2020
- Lage Rijndijk 70A, plaatsen kapverdieping, 25-11-2020
- Lavendeltuin 31, plaatsen dakkapel voorzijde, 19-11-2020
- Max Velthuijskade 9, plaatsen entresol, 25-11-2020
- Morsweg 216, plaatsen van dakopbouw, 25-11-2020
- Oude Singel 28, verbouw pand, 23-11-2020
- Ringkade 63, maken van een trapgat, 19-11-2020
- Sint Aagtenstraat 1A, bouwen 5 appartementen, 20-11-2020
- Sterzegge 9, plaatsen dakkapel, 19-11-2020
- Tasmanstraat e.o., kappen 2 bomen en herinrichting, 25-11-2020
- Vlietweg 64A en 64B, plaatsen 2 bruggen t.b.v. toegang tot tuin overzijde sloot, 19-11-2020
- Zakpoort 11, vervangen voordeur, 23-11-2020
Onttrekkingsvergunning
- Sliksteeg 3, kamerverhuur met 4 wooneenheden, 25-11-2020
Inzage
De aanvragen zijn vanaf a.s. vrijdag twee weken in te zien via https://vergunningen.leiden.nl en bij het team Omgevingsvergunningen, Stadskantoor (Bargelaan 190), na afspraak via tel. 14 071 (Leiden, keuze 4) of via www.leiden.nl/contact.
Verleende vergunningen
De volgende vergunningen zijn verleend.
Omgevingsvergunning regulier
- Boshuizerkade 96F, wijzigen gebruik sportkantine naar buitenschoolse opvang, 20-11-2020
- Boshuizerkade, verplaatsen zittribune sportpark Boshuizerkade, 24-11-2020
- Brahmslaan 80, nieuwbouw 25 appartementen, 24-11-2020
- Constantijn Huygenslaan 55, wijzigen gebruik verdiepingen naar tandartspraktijk, 20-11-2020
- De Meij van Streefkerkstraat 28, interne constructieve werkzaamheden en plaatsen dakkapel zijdakvlak, 20-11-2020
- Hansenstraat 40, tijdelijk plaatsen berging driewielfiets, 25-11-2020
- Herengracht 50, sloop en herbouw met dezelfde gevelindeling, 23-11-2020
- Herengracht 70, interne renovatie, 19-11-2020
- Hoge Rijndijk 57, uitbreiden woning met aanbouw achterzijde, 19-11-2020
- Jan Wolkersstraat 59, plaatsen dakkapel voordakvlak, 19-11-2020
- Joop Vervoornpad 16, tuin 81, plaatsen kas, 19-11-2020
- Leeuwerikstraat 4, wijzigen gevel, 24-11-2020
- Raamsteeg 39, plaatsen dubbel glas en voorzetramen, trap en herindeling 1e verdieping, 25-11-2020
- Rijnsburgerweg 114, interne constructieve doorbraak, 24-11-2020
- West Havenstraat 9, verbouwen opslagruimte naar woning, 24-11-2020
- Zaalbergweg 9, plaatsen van twee lichtreclames, 20-11-2020
Inzage
De besluiten zijn vanaf a.s. vrijdag in te zien via https://vergunningen.leiden.nl en bij het team Omgevingsvergunningen, Stadskantoor (Bargelaan 190), na afspraak via tel. 14 071 (Leiden, keuze 4) of via www.leiden.nl/contact.
Bezwaar
Wie rechtstreeks in zijn belangen is getroffen, kan binnen zes weken na de achter de verleende vergunning vermelde datum een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.
Indien, gelet op de betrokken belangen, spoed is vereist kan om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de Rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.
Melding Besluit Uniforme Saneringen - Willem de Zwijgerlaan 181
De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens Lead fase II B.V. een melding ontvangen ingevolge artikel 39b (BUS melding) van de Wet bodembescherming (Wbb), ingediend door BOOT organiserend ingenieursburo B.V..
Toelichting
Het betreft een melding voor de locatie Leiden Willem de Zwijgerlaan 181, kadastraal bekend als gemeente Leiden, sectie K nummer 7218. De locatie is geregistreerd onder de locatiecode AA054608377.
Procedure
Deze kennisgeving staat los van de controle of de melding in overeenstemming is met artikel 39b van de Wbb. De Omgevingsdienst deelt de saneerder binnen circa vier weken na ontvangst van de melding schriftelijk mee of de melding in overeenstemming is met artikel 39b Wbb. Deze mededeling is geen beschikking in de zin van art. 1:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Inspraak, ter visielegging, zienswijze, bezwaar en beroep is dan ook niet van toepassing op de mededeling. Indien de melding in overeenstemming is met artikel 39b Wbb kan de saneerder vanaf vijf weken na de datum ontvangst melding, starten met de sanering.
Inlichtingen
Meer informatie bij de heer S.J. Rijkens via (071) 4083 219 of s.rijkens@odwh.nl. Vermeld hierbij het zaaknummer: 2020-023527.
Melding Besluit Uniforme Saneringen Betaplein te Leiden
De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens de gemeente Leiden een melding ontvangen ingevolge artikel 39b (BUS melding) van de Wet bodembescherming (Wbb), ingediend door VanderHelm Milieubeheer B.V..
Toelichting
Het betreft een melding voor de locatie Betaplein te Leiden, kadastraal bekend als Leiden, sectie O, nummer 1994. De locatie is geregistreerd onder de locatiecode AA054608376.
Procedure
Deze kennisgeving staat los van de controle of de melding in overeenstemming is met artikel 39b van de Wbb. De Omgevingsdienst deelt de saneerder binnen circa vier weken na ontvangst van de melding schriftelijk mee of de melding in overeenstemming is met artikel 39b Wbb. Deze mededeling is geen beschikking in de zin van art. 1:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Inspraak, ter visielegging, zienswijze, bezwaar en beroep is dan ook niet van toepassing op de mededeling. Indien de melding in overeenstemming is met artikel 39b Wbb kan de saneerder vanaf vijf weken na de datum ontvangst melding, starten met de sanering.
Inlichtingen
Meer informatie bij de Omgevingsdienst via (071) 4083 100 of meldingwbb@odwh.nl. Vermeld hierbij het zaaknummer: 2020-023525.