Wethouder Martine Leewis kondigt aftreden aan

Wethouder Martine Leewis (GroenLinks, Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte) heeft vanavond tijdens de raadvergadering van de Leidse gemeenteraad haar aftreden aangekondigd. Zij zal tot de eerstvolgende raadsvergadering in functie blijven.

Wethouder Leewis begon anderhalf jaar geleden bij de start van het nieuwe college namens GroenLinks als wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte. In haar brief aan de raad en haar verklaring in de raadsvergadering noemde zij het wethouderschap "een prachtige baan, maar niet voor mij."

Volgens Leewis is het wethouderschap voor haar niet de functie waarin zij de idealen en ambities op het terrein van met name duurzaamheid het best kan helpen verwezenlijken. Om die reden heeft zij besloten af te treden.

Burgemeester Lenferink: "Ook al heeft het college uiteraard respect voor haar keuze, we zien en voelen dat het ook verdrietig is dat ze weggaat, in eerste instantie voor Martine zelf, maar ook voor de rest van het team, dat haar heeft leren kennen als een hele prettige collega."

Martine Leewis blijft in functie tot haar opvolg(st)er bekend is. De werkzaamheden voor de portefeuille Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte worden dan ook niet tijdelijk overgedragen aan één van de collegeleden.