Start inkoopactie voor zonnepanelen en isolatie

Gemeente Leiden start deze week een advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie. Dat doet de gemeente samen met ‘Winst  uit je woning’. De actie loopt tot en met 30 maart en is bedoeld voor woningeigenaren van een grondgebonden woning in Leiden.

De gemeente Leiden helpt inwoners graag bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Isolatie en zonnepanelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat inwoners minder (fossiele) energie verbruiken. Daarmee verlagen huiseigenaren hun energierekening. En dragen zij bij aan een duurzame toekomst. Winst uit je woning organiseert al twaalf jaar inkoopacties en werkt samen met zo’n honderd gemeenten.

Wethouder Yvonne van Delft (Energie): “Veel mensen willen hun woning graag verduurzamen, maar weten niet goed hoe ze daarmee moeten beginnen. Of ze zien op tegen het uitzoeken van de verschillende mogelijkheden. Met deze inkoopactie helpt Winst uit je woning Leidenaren met adviezen en het aanvragen van offertes en subsidies. Op deze manier kunnen mensen makkelijker hun woning verduurzamen. En dat is goed voor de portemonnee en het klimaat.”

Advies op maat

Om geïnteresseerde bewoners zoveel mogelijk te helpen stelt Winst uit je woning op maat gemaakte adviezen en offertes samen, zodat bewoners niet zelf op zoek hoeven te gaan naar onafhankelijk advies en prijzen en aanbieders moeten vergelijken. Dat wordt helemaal uit handen genomen.

Voor wie?

Inwoners komen in aanmerking voor deze inkoopactie als zij voldoen aan alle onderstaande voorwaarden:

  • U bent de eigenaar én bewoner van uw woning
  • U hebt een grondgebonden woning
  • U bent geen lid van een Vereniging van Eigenaren (VVE)
  • De woning heeft geen monumentale status

Wat kan er gekocht worden?

Afhankelijk van de woning kunnen woningeigenaren de volgende producten voordelig aanschaffen: zonnepanelen, isolerend glas, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Door de inkoop op grote schaal zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. Per maatregel wordt door Winst uit je woning een bedrijf geselecteerd na een uitvraag. Tijdens de uitvraag moeten deze bedrijven voldoen aan strenge voorwaarden, zodat de deelnemers zeker weten dat de uitvoerende bedrijven een juiste prijs-kwaliteitverhouding kunnen aanbieden. Dat bespaart je als woningeigenaar tijd en uitzoekwerk.

Meer informatie en aanmelden

Op woensdag 22 februari om 19:30 uur organiseren de gemeente en Winst uit je woning een online informatieavond over de inkoopactie, de duurzame maatregelen en financieringsmogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen bovendien al hun vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning. Voor de inkoopactie kunnen inwoners zich vrijblijvend aanmelden tot en met 30 maart 2023 via www.winstuitjewoning.nl/leiden.

Isolatieoffensief

Eind vorig jaar lanceerde de gemeente de isolatiesubsidie voor woningeigenaren van grondgebonden woningen met een WOZ-waarde onder de NHG-grens. Deze was bedoeld voor mensen die de isolatiemaatregelen niet kunnen betalen. Aan de inkoopactie van Winst uit je woning kunnen alle woningeigenaren meedoen, ongeacht de waarde van hun grondgebondenwoning.

Met deze twee acties loopt de gemeente vooruit op het isolatieoffensief uit het beleidsakkoord ‘Samen leven in Leiden 2022-2026’. Het isolatieoffensief is nog in voorbereiding. Hierin wordt ook specifiek aandacht besteed aan onder andere VVE’s. Het college verwacht hier aan het begin van het voorjaar een voorstel aan de raad over te presenteren. Woningeigenaren van een monumentaal pand kunnen tot en met 21 februari het stadhuis binnenlopen voor de expositie over het verduurzamen van monumentale panden. Erfgoed Leiden e.o. voorziet hen gratis van een advies.