Sluiting woning Haagweg

Op woensdag 22 juni 2022 is op last van burgemeester Lenferink een woning aan de Haagweg gesloten. De woning is voor zes maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Tijdens een doorzoeking van de woning is er een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Ook werd er pepperspray, een groot bedrag aan contant geld en illegaal, zwaar vuurwerk gevonden. Bovendien zijn er in de telefoon van de bewoner chatgesprekken aangetroffen die wijzen op betrokkenheid bij de handel in en productie van verdovende middelen.

Drugshandel levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid en heeft een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat. Om herhaling van overtredingen te voorkomen en de rust in de omgeving te herstellen, heeft de burgemeester besloten om de woning voor zes maanden te sluiten tot 22 december 2022. De burgemeester heeft de aanwezigheid van het zware en illegale vuurwerk als verzwarende omstandigheid meegenomen, omdat dit ernstig gevaar voor personen en schade aan objecten had kunnen opleveren.

De politie publiceerde eerder dit bericht over de aanhouding van de bewoner.