Sluiting Studio de Veste 2e Binnenvestgracht

Op vrijdag 19 november 2021 is op last van burgemeester Lenferink het pand aan de 2e Binnenvestgracht 15A te Leiden gesloten. Het pand, waarin Studio de Veste gevestigd is, blijft gesloten tot en met 6 december 2021 en is gesloten vanwege het niet naleven van de coronamaatregelen.

Er zijn bij de politie en de gemeente meldingen binnengekomen van overlastsituaties bij Studio de Veste, ook op momenten dat de horeca-inrichting al gesloten moest zijn. Op twee momenten eerder deze week hebben toezichthouders overtredingen van de coronamaatregelen geconstateerd. Op deze twee dagen is gebleken dat Studio de Veste niet gesloten was voor publiek na 20.00uur. Bij een van de constateringen was tevens sprake van luide muziek en dit leverde overlast op voor de omgeving. Het niet naleven van de coronamaatregelen is ernstig en brengt grote risico’s met zich mee voor de veiligheid en gezondheid van personen. Gelet op de ontwikkelingen en risico’s rond het coronavirus en met het oog op veiligheid en gezondheid is een tijdelijke sluiting van de onroerende zaak waarin de horeca-inrichting Studio de Veste is gevestigd noodzakelijk.