Sluiting bedrijfspand Herenstraat

Op bevel van burgemeester Henri Lenferink is vandaag een bedrijfspand aan de Leidse Herenstraat gesloten voor twee weken. De burgemeester heeft dit besluit genomen omdat het bedrijfspand vannacht is beschoten en daarmee de openbare orde en veiligheid in de omgeving ernstig is verstoord.

Sluiting pand Herenstraat 

Het bedrijfspand aan de Herenstraat is vannacht beschoten. Er zijn diverse kogelgaten zichtbaar. Er waren op het moment van de beschieting geen personen aanwezig in het bedrijfspand. De politie onderzoekt het incident. De Herenstraat is een gemengde straat met horeca, winkels en woningen.

De burgemeester neemt dit zeer hoog op omdat het de tweede keer is dat dit bedrijfspand is beschoten. De burgemeester heeft ter bescherming van de omgeving en om herhaling te voorkomen besloten om tot sluiting van het bedrijfspand over te gaan.

Eerdere sluiting

Dit bedrijfspand aan de Herenstraat, waarin een horecagelegenheid werd geëxploiteerd, is in september 2021 ook beschoten geweest en toen eveneens op bevel van de burgemeester gesloten. Deze sluiting was al beëindigd. Daarnaast is de alcoholwetvergunning is per 22 november 2021 ingetrokken. De horecagelegenheid was daardoor niet meer in exploitatie en de houten beplating op de voorgevel en de ramen is nog aanwezig. De huurder van het pand mocht na de eerdere sluiting van het pand wel weer betreden, maar met deze nieuwe sluiting mag dat nu wederom niet meer. De komende twee weken wordt bezien of en zo ja welke aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn.