Ruim 600 euro op energie besparen met simpele maatregelen

Vanaf deze week worden in heel Leiden teGOEDbonnen bezorgd. Deze bon ter waarde van 70 euro is bedoeld voor woningeigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken. Bij de teGOEDbon zit een folder met uitleg en allerlei praktische tips om te besparen op energie. Dit kan oplopen tot ruim 600 euro per jaar. De actie is geldig tot en met 31 maart 2021.

Leidingisolatie, radiatorfolie, ledverlichting, radiatorkranen, tochtstrips, een waterbesparende douchekop en het goed inregelen van je CV-ketel. Allemaal zaken waar de teGOEDbon voor gebruikt kan worden. Zo lang het doel maar is: besparen van energie in huis.

De actie is het gevolg van een subsidie van de Rijksoverheid voor gemeenten om woningbezitters aan te moedigen te besparen op energie. Ook aan de huurders is gedacht. Voor hen is een vergelijkbare actie gestart die opgezet is door de wijkambassadeurs duurzaamheid samen met de gemeente. Meer informatie over beide acties is te vinden op www.gagoed.nl

Wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking): “Dit is een mooi initiatief. Ik was verrast hoeveel geld je kan besparen met simpele en betaalbare veranderingen in huis. En mocht je de smaak te pakken hebben, maak dan vooral een afspraak met één van onze wijkambassadeurs. Zij kennen de wijken als geen ander en kunnen op maat advies geven om individuele woningen of hele straten energiezuinig te maken.”

Extra stimulans voor de energietransitie

Eind 2019 heeft het Ministerie van Binnenlandse zaken, als onderdeel van uitvoering van de Urgenda-uitspraak, de Regeling Reductie Energiegebruik bij koopwoningen geopend. Activiteiten moeten bijdragen aan de landelijke CO2-reductie. De teGOEDbon is bekostigd met deze subsidie. Voor deze actie is de gemeente de samenwerking aangegaan met de Omgevingsdienst West-Holland en zes regiogemeenten: Kaag en Braassem, Leiderdorp, Nieuwkoop, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

Alle informatie over deze GOED-actie en de wijkambassadeurs duurzaamheid is te vinden op www.gagoed.nl.