Robin Heikens Verhuur is nieuwe marktkramenzetter Leidse zaterdagmarkt

Robin Heikens Verhuur uit Oudewater is de ondernemer die de komende vier weken de zaterdagmarkt in de Leidse binnenstad gaat opbouwen. Dat heeft Heikens vandaag met de gemeente Leiden afgesproken. Als de samenwerking de komende weken bevalt, wordt gekeken of dit wordt omgezet in een samenwerking voor onbepaalde termijn.

Om op zo’n korte termijn een voor Robin Heikens Verhuur onbekende markt op te bouwen, is even wennen. De komende weken begint de opbouw daarom al op vrijdagavond. Na deze opstartfase gelden de gebruikelijke opbouwuren weer in de binnenstad.

Stoppen

Nadat marktkraamverhuurbedrijf Verschoor te kennen had gegeven te willen stoppen met de opbouw van de zaterdagmarkt, is de afgelopen dagen alles-op-alles gezet om een nieuwe partij te vinden die deze klus op zich wil nemen. De kramenzetter handelt feitelijk in opdracht van de marktkooplieden, maar de gemeente Leiden heeft deze gesprekken opgepakt, omdat de zaterdagmarkt heel belangrijk is voor Leiden.

Dank

Wethouder Fleur Spijker: “De Leidse binnenstad en de markt horen bij elkaar. De afgelopen week vond ik best spannend. Het was lang onduidelijk of een ondernemer in het gat kon stappen dat Paul Verschoor hier achterliet. Ik ben dan ook heel blij met de komst van Robin Heikens Verhuur! En ik wil alle partijen die in de afgelopen dagen en weken inmiddels hulp hebben aangeboden en ideeën hebben aangedragen hartelijk danken. Mijn grootste dank gaat natuurlijk uit naar de firma Verschoor voor de jarenlange inzet. Hartelijk dank en we zien Paul Verschoor gelukkig terug op andere plaatsen en dagen in de stad.”