Parkeergarage Garenmarkt opent deuren

Met een spectaculaire lichtshow werd Parkeergarage Garenmarkt vanmiddag geopend door wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen) en Jil Ligterink namens de bouwcombinatie Dura Vermeer-BESIX.

Na bijna drie jaar bouwen is het zover. Morgenmiddag, op donderdag 20 februari, om 12 uur kan de eerste auto er parkeren. De nieuwe parkeergarage heeft 425 parkeerplaatsen en maakt een bezoek aan de binnenstad van Leiden nog aantrekkelijker.
 
Fleur Spijker: "Parkeergarage Garenmarkt is een sterk staaltje technische bouwkunst en een mooi startpunt voor een bezoek aan Leiden. Nu de auto’s onder de grond staan, is er ruimte voor een mooi groen stadsplein. Daar ben ik heel blij mee."
 
Jil Ligterink: "Ik ben ontzettend trots op het team en alle partners met wie we deze parkeergarage gebouwd hebben. Bouwen in een binnenstedelijke omgeving was een echte uitdaging. Samen hebben we de garage met hoge kwaliteit volgens planning opgeleverd."

Groen stadsplein

Boven de parkeergarage komt een groen stadsplein. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de herinrichting. Het ontwerp van het plein is samen met de buurt gemaakt. Naar verwachting is het plein in mei klaar en zijn alle werkzaamheden voor de zomer gereed.