Online bouwkaart toont Leidse woningbouwprojecten

De gemeente Leiden heeft alle huidige en toekomstige woningbouwprojecten bij elkaar gebracht op een online kaart. De kaart geeft aan waar er nieuwe woningen bij komen, hoeveel en in welke categorie. De kaart is te vinden op www.leiden.nl/woningbouw.

De bouwkaart op de website van de gemeente laat in één oogopslag zien hoeveel woningen er in Leiden worden gebouwd en gepland staan. De kaart geeft informatie over onder andere de planning, het aantal en de verdeling tussen (sociale) huur- en koopwoningen.

Wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking): “In onze stad hebben we een flinke bouwopgave. Om voor woningzoekenden een bereikbare en fijne stad te kunnen blijven, hebben we duizenden extra woningen nodig. In Leiden bouwen we met aandacht voor de kwaliteit van de woonomgeving, bereikbaarheid en duurzaamheid. Op deze kaart is te zien waar we bouwen en wat er gebouwd gaat worden; helder en inzichtelijk!”

De kaart is rechtstreeks te raadplegen via www.leiden.nl/woningbouw. De informatie op de kaart wordt regelmatig automatisch bijgewerkt en geeft daardoor een actueel beeld van de woningbouw in onze stad.