Noëlle ter Woerds nieuwe directeur DZB Leiden

DZB heeft per 1 januari aanstaande een nieuwe directeur: Noëlle ter Woerds. Zij neemt het stokje over van Michael Tirion, die de afgelopen maanden als interim-directeur de functie heeft waargenomen naast zijn functie van Manager Leerwerkbedrijven.

 Noëlle ter Woerds woont in Leiden en is vele jaren in verschillende rollen betrokken bij de publieke zaak. Zij werkte sinds 2007 bij gemeente Amsterdam. In haar laatste functie was zij directeur van het Communicatiebureau. Daarnaast was zij vanaf 2019 als opdrachtgever eindverantwoordelijk voor zowel de ambtelijke als de voorbereiding van de bestuurlijke fusie van de gemeenten Weesp en Amsterdam. Het laatste jaar was zij interim directeur bij de Raad voor de Kinderbescherming en interim stafhoofd bij het RIVM.

Noëlle ter Woerds heeft als opdracht de nieuwe toekomstvisie van DZB Leiden tot uitvoering te brengen. De focus ligt daarbij op het bouwen van een wendbare en tegelijkertijd financieel gezonde organisatie. “Ik kijk ernaar uit om met deze complexe maar eervolle opgave aan de slag te gaan. Eervol, want het draagt bij aan het gelijkwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij door mensen voor wie dit niet altijd vanzelfsprekend is. Samen met de medewerkers van DZB, de gemeenten, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven in de Leidse regio zet ik me daar graag voor in.”

Over DZB Leiden

DZB Leiden is onderdeel van de gemeente Leiden en de uitvoeringsorganisatie voor de Participatiewet in de Leidse regio. DZB staat voor ambitie en helpt mensen, waar nodig, goed en snel naar zo regulier mogelijk werk. Het bedrijf is dé brug tussen het bedrijfsleven en de werkzoekende en is continu op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Bij DZB werken zo'n 1.200 mensen. Daarnaast komen bij DZB circa 800 mensen per jaar binnen vanuit een uitkering voor een traject naar werk.