Markt op Lammermarkt en Beestenmarkt

De gemeente Leiden en de marktcommissie hebben vandaag overleg gehad over de alternatieve plek voor de woensdagmarkt. Afgesproken is dat woensdag 29 april de markt plaatsvindt op de Lammermarkt en de Beestenmarkt. Als de markt die dag goed en veilig verloopt, zal de woensdagmarkt ook de komende weken op deze plek doorgaan en zal mogelijk ook de zaterdagmarkt op de Lammermarkt en Beestenmarkt georganiseerd kunnen worden.

Deze week maakte de gemeente bekend dat de woensdagmarkt zolang de coronamaatregelen gelden niet op de Aalmarkt, Botermarkt, Vismarkt en Nieuwe Rijn kan plaatsvinden. Op deze plek bleek niet genoeg ruimte voor wachtenden bij de kramen en de passanten om de veilige afstand van 1,5 meter te bewaren. Daarom is een alternatieve locatie gezocht. Op de Lammermarkt en de Beestenmarkt is meer ruimte voor de kramen om de markt op een veilige manier door te laten gaan.

Zaterdagmarkt met loting

Als de proef slaagt, zal de komende weken de markt op woensdag doorgaan. Op de woensdagmarkt komen alleen kramen die voedingsmiddelen verkopen. Ook betekent het, dat we een proef voor de zaterdagmarkt houden om te beoordelen of de werkwijze ook voor die dag van de week werkbaar is. Er geldt in dat geval dat de plekken verloot worden, omdat er minder plekken beschikbaar zijn dan het aantal marktkramen dat normaal op de zaterdagmarkt staat. Mocht de proef niet succesvol zijn, dan zullen we moeten beoordelen of we mogelijk aanpassingen kunnen doorvoeren.

In ieder geval tot 20 mei

Als de proef slaagt, zijn de Lammermarkt en Beestenmarkt de locatie plek voor de woensdag- en zaterdagmarkt zolang de coronamaatregelen gelden (vooralsnog tot 20 mei). Daarna keert de markt weer terug naar de Aalmarkt, Botermarkt, Vismarkt en Nieuwe Rijn.