Lenferink Linde onthuld in het Lakenpark

Ter ere van het afscheid van Burgemeester Henri Lenferink, wordt op donderdag 31 augustus een bijzonder eerbetoon gegeven dat zijn blijvende impact op de stad Leiden symboliseert. In het Singelpark krijgt burgemeester Lenferink een boom aangeboden met de toepasselijke soortnaam ‘Tilia Henryana’ ofwel de Gewimperde Linde. Locoburgemeester Ashley North spreekt Lenferink toe en zal vertellen dat de boom voortaan de naam de ‘Lenferink Linde’ zal dragen.

De Lenferink Linde is een hoge boom met een ronde kroon afkomstig uit Centraal China. Het meest opvallende aan het blad zijn de naaldjes aan de bladranden.

Dit geeft een wimpereffect, vandaar de Nederlandse naam Gewimperde Linde. De heerlijk geurende geelwitte bloemen staan met 20 tot 50 bijeen in hangende tuilen. Het Singelpark, een groen en levendig stadsproject dat het historische centrum van Leiden omarmt, is de ideale locatie voor dit eerbetoon. De aanwezigheid van de Tilia Henryana boom zal dienen als een blijvende herinnering aan burgemeester Lenferink's inzet voor het park.

De onthulling van de Lenferink Linde, vindt plaats op donderdag 31 augustus 2023 in het Singelpark, Lakenpark, ter hoogte van speeltuin de Doorbraak.