Leiden is vijftien Leidse jeugdhelden rijker

Op woensdag 13 november reikte wethouder Marleen Damen voor de negende keer de Leidse Jeugdlintjes uit. De uitreiking vond dit jaar plaats tijdens de week van '10 jaar Leiden Compassiestad’. Dit jaar ontvingen maar liefst vijftien jongeren in het Kamerlingh Onnes gebouw een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving.

Jay Cornelisse

Zet zich in om ruimte te vragen voor reflectie en filosofie bij jongeren. Hij heeft het 'project van niets' opgezet, waarbij hij ruimte maakt om te filosoferen over de essentie van het leven.

Melanie Roest

Bezoekt al vijf jaar lang een 60-jarige man die woont in een zorginstelling. Melanie gaat wekelijks met hem naar buiten om te wandelen, koffie te drinken of om een boodschap te doen.

Kinderadviesraad Willem-Alexander kinderziekenhuis

Judith, Senna, Max, Pepijn, Ellen en Isa denken mee met de artsen van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis bij het bepalen van het beleid. Ze zijn een heel belangrijk klankbord voor beslissingen die genomen moeten worden.

Christiaan Šrámek

Is lid van de Leidse- en landelijke Jeugdraad en heeft zich beziggehouden met het opzetten van de ‘Leidse Pas’. Ook heeft hij meegedacht over de duurzaamste kilometer van Leiden.

Farouk Azhar

Helpt bij activiteiten van Thuis Op Straat en helpt al twee jaar mee bij speeltuin Vijf Hoven. Daar assisteert hij bij activiteiten, helpt bij de organisatie en uitvoering van evenementen en vakantieactiviteiten en hij handhaaft de orde en veiligheid.

Oumaima Bouhamed

Helpt minimaal twee keer per week bij Thuis Op Straat en ziet het als meerwaarde om andere kinderen te helpen. Ze denkt niet alleen mee over de speeltuin, maar bijvoorbeeld ook over hoe je in wijken nog meer verbindingen tussen mensen kunt maken en hoe je problemen kunt voorkomen.

Aamina Niyas

Helpt al twee jaar actief bij Thuis Op Straat en zorgt ervoor dat alle kinderen evenveel aandacht krijgen tijdens een activiteit. Ze zet zich in bij diverse activiteiten en doet de wedstrijdadministratie van het Leids Kampioenschap.

Patrick van der Werf

Stimuleert bij Thuis Op Straat andere jongeren om te bewegen. Hij heeft een slagbaltoernooi in de Stevenshof georganiseerd en helpt bij activiteiten van Thuis Op Straat.

Yaniek Flissebaalje

Organiseert bij Thuis Op Straat verschillende sport en spel activiteiten. Daarnaast neemt hij rustig de tijd om kinderen te helpen als hij merkt dat zij dat nodig hebben. Bijvoorbeeld door middel van een gesprekje of een kleine een-op-een activiteit, zodat een kind zich op zijn gemak voelt.

Wouter Haaksema

Is op school actief bij verschillende leerling-activiteiten en ook op schoolavonden vaak aanwezig. Ook zet Wouter zich in voor Coming Out Day, Paarse Vrijdag en de kerstactiviteiten.

Kinderen die zich op jonge leeftijd al inzetten voor de maatschappij verdienen een beloning. Door het uitreiken van de Leidse Jeugdlintjes spreekt de gemeente Leiden waardering uit voor deze jongeren en hoopt dat zij een voorbeeld zijn voor andere.