Leiden in beweging tijdens de Sport- en Vitaliteitsweek

De Sport- en Vitaliteitsweek staat voor de deur en Leidenaren kunnen deze week verschillende sporten uitproberen. Maar er is meer, de gemeente Leiden en Stichting IJshal slaan de handen ineen en organiseren een unieke zoektocht in de stad voor alle Leidenaren en biedt hen de kans om waanzinnige prijzen te winnen.

Op 7 oktober opent binnenbad en ijshal De Vliet officieel de deuren en vanaf 9 oktober start de Sport- en Vitaliteitsweek in Leiden met elke dag bijzondere activiteiten.

Maandag 9 oktober

Rijnland Beweegt organiseert maandag 9 oktober gratis clinics “Aangepast sporten” in de Breedtesporthal van Sportcomplex 1574.

Dinsdag 10 oktober

Dinsdag staat Sportcomplex 1574 in het teken van topsport waarbij geïnteresseerden kunnen kennismaken met een aantal sporten die in Leiden op hoog niveau worden beoefend zoals kogelstoten, roeien en skeeleren. RTC waterpolo Leiden, met olympisch kampioen Iefke van Belkum, Basketball Skills Academy Leiden en DIOK hebben een parcours uitgezet om deelnemers kennis te laten maken met deze  verschillende balsporten. Ook hersengymnastiek houd je fit. Daarom verzorgt Denksport Leiden op dinsdag in de Breedtesporthal van Sportcomplex 1574 een kennismaking met de Denksport Leiden.

Elke dag van de week kun je in binnenbad De Vliet zwemmen tegen een gereduceerd tarief. Woensdag staat een proefles borstcrawlen op het programma.

Donderdag 12 oktober

Donderdag wordt in Sportcomplex 1574 een Kenniscafé Vitaal Ouder Worden georganiseerd door het Leiden Healthy Society Center. Op het buitenterrein van Sportcomplex 1574 organiseert Skatepark Leiden een skateclinic.

Vrijdag 13 oktober

Vrijdag 13 oktober staat de breedtesporthal van Sportcomplex 1574 van 16.00-18.00 uur geheel in het teken van het Open Leids Studenten Kampioenschap Trefbal. Dankzij het University Sports Center wordt die middag uitgevochten wie zich een jaar lang Leids Kampioen Trefbal mag noemen.

Maak kans op een jaar lang gratis zwemmen of schaatsen!

Daarnaast staan gemeente Leiden en Stichting IJshal van 9 t/m 13 oktober elke dag op een bekende plek in Leiden. Leidenaren gaan op zoek naar deze plek en doen vervolgens mee met een spel om kans te maken op de prijzen. Een uur voor de winactie wordt bekend gemaakt waar de prijzen gevonden kunnen worden. Een tip voor de eerste locatie op 9 oktober: Samen in Leiden, de sleutel tot de stad.

De gemeente Leiden en Stichting IJshal staan elke dag maximaal één uur op de locatie of totdat de prijzen voor die dag zijn vergeven.

Deelnemen is heel makkelijk en iedereen mag meedoen: vind de locatie en maak dagelijks kans op een 5-rittenkaart vrijschaatsen en een 5-rittenkaart banenzwemmen of maak kans op de hoofdprijs en win een jaar lang gratis schaatsen of zwemmen. De hoofdprijs wordt ergens in de Sport- en Vitaliteitsweek weggegeven.

Informatie

Kijk voor meer informatie over de Sport- en Vitaliteitsweek en over de winactie op www.sportinleiden.nl.