Koornbeurs aangelicht in regenboogkleuren

Op zondag 11 oktober werd de Koornbeurs voor het eerst aangelicht in de kleuren van de regenboogvlag. Het college van burgemeester en wethouders besloot hiertoe ter gelegenheid van de internationale viering van Coming Out Day. Het college wil hiermee de sociale acceptatie van lesbi, homo, bi, trans- en intersekse personen (lhbti) bevorderen.

Het is de eerste keer dat de Koornbeurs op deze wijze in de schijnwerpers werd gezet. Door de aanleg van een nieuw LED verlichtingssysteem is het voortaan mogelijk om de brug over de Nieuwe Rijn, die normaal warmwit uitgelicht is, ook op speciale momenten, in andere kleuren, te beschijnen, zoals bij belangrijke feestdagen, herdenkingsplechtigheden en de viering van sportprestaties. Tot op heden was het niet mogelijk om een gebouw in de Leidse Binnenstad in kleur aan te lichten. Incidenteel werd de Hartebrugkerk in kleur verlicht, maar een standaard verlichtingssysteem bij een gemeentelijk gebouw ontbrak. De nieuwe verlichting bij de Koornbeurs was al geruime tijd een wens van het college en voorziet in een behoefte van diverse (charitatieve) organisaties.

Speciale gebeurtenis

Wethouder van Delft vindt het geweldig nieuws dat de Koornbeurs - een icoon in de Leidse Binnenstad – voortaan mooi in het licht gezet kan worden, juist op Coming Out Day. De volgende keer dat de Koornbeurs een andere kleur krijgt, is op 25 november. Dan kleurt de brug oranje, ter gelegenheid van de internationale viering van ‘Orange the World’ waarmee aandacht wordt gevraagd voor het tegengaan van huiselijk geweld. De speciale kleurenverlichting brandt alleen bij speciale gebeurtenissen, vanaf het moment dat de openbare verlichting wordt ontstoken tot 24.00 uur.