Koninklijke onderscheiding voorzitter Leidse Biljartbond Fred Martijn

Op zaterdag 18 november heeft de heer Fred Martijn uit handen van burgemeester Peter van der Velden een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De voorzitter van de Leidse Biljartbond en uitbater van café De Pomerans, ontving de onderscheiding ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Biljart Bond. Fred Martijn werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Martijn werd tijdens de feestavond door burgemeester van der Velden geprezen voor zijn toewijding als bestuurslid van Biljartvereniging de Morschpoort en als voorzitter van de Leidse Biljartbond, waar hij sinds 1978 een essentiële rol speelt.

Fred Martijn heeft gedurende zijn carrière van 45 jaar als bestuurslid van de Biljartvereniging de Morschpoort en als voorzitter van de Leidse Biljartbond bewezen een ware steunpilaar te zijn voor de biljartsport in de Leidse regio. Zijn ongeëvenaarde toewijding en onbaatzuchtige inzet waren van grote waarde voor de biljartgemeenschap. Onder zijn leiding werden talloze evenementen en competities georganiseerd, waarbij hij niet alleen als voorzitter en wedstrijdleider optrad, maar ook als penningmeester en administrateur fungeerde.

Niet alleen heeft de heer Martijn bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van de biljartsport, maar hij heeft ook als eigenaar van Café de Pomerans een belangrijke rol gespeeld in de buurt. Met zijn vrouw Joke heeft hij het café omgetoverd tot een sociale ontmoetingsplaats, waar buurtbewoners samenkomen voor klaverjascompetities, bingo avonden, biljartwedstrijden en muziekavonden. Zijn inzet ging verder dan de biljarttafel; hij creëerde een warme en gastvrije plek voor de hele gemeenschap.