Koninklijke onderscheiding bij afscheid Bram du Prie, medeoprichter Speeltuin Stevenshof

De heer Du Prie (1950) is zaterdag 19 november benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Abdelhaq Jermoumi speldde hem de decoratie op bij het afscheid van het bestuur van Speeltuinvereniging Stevenshof. Bram du Prie was ooit een van de oprichters van de speeltuin, waar hij bovendien bijna veertig jaar lang penningmeester was.

Abraham Andries du Prie was in 1984 een van de bedenkers en oprichters van Speeltuin de Stevenshof. In 1985 werd deze een feit en werd er een bestuur gevormd. Later kwam er een clubgebouw, waarvoor hij zich zeer actief heeft ingezet. Hij combineerde zijn organisatorische en bestuurlijke vrijwilligerswerk met een zware baan als vrachtwagenchauffeur.

Jarenlang was hij vooral in de avonden en weekenden actief voor de speeltuin. Als hij er was, kluste hij, maaide het gras, veegde aan of deed inkopen voor de speeltuin. Ook besmette hij zijn familie met het speeltuinvirus en schakelde hij ze in bij de vele activiteiten die de speeltuin voor de buurt organiseerde, zoals (kinder)bingo, knutselclubs, paaseieren zoeken, Koninginnedag met kraampjes, spelletjes en eten en drinken. In latere jaren regelde hij de verhuur van het clubgebouw aan derden, hij stelde de huurcontracten daarvoor op en hij was er zelf ook weer vaak bij om toezicht te houden als het gebouw verhuurd werd. 

In zijn speech memoreerde locoburgemeester Jermoumi eraan dat het vrijwilligers zijn zoals Bram du Prie waardoor Leiden in 2021 de Jantje Betonprijs voor meest speelvriendelijke gemeente heeft gekregen. Du Prie heeft er in zijn leven alles aan gedaan om kinderen en jongeren in hun eigen buurt buiten te laten spelen en bewegen. In de ogen van het stadsbestuur, het speeltuinbestuur, de vele vrijwilligers en de ca. 280 leden van de speeltuin en hun kinderen is hij een man uit duizenden die een lintje zeer verdient.

NB Het oude bestuur van de speeltuin trad op 19 november af. Op 24 november wordt het nieuwe bestuur geïnstalleerd.