Huurcontract Het Zoete Land met 10 jaar verlengd

Het Zoete Land kan nu echt tot wasdom komen. De gemeente heeft het tijdelijke huurcontract met de succesvolle stadstuinderij aan de Zoeterwoudsesingel / Cronesteinkade met 10 jaar verlengd tot 2031. Vandaag overhandigde wethouder Ashley North symbolisch het aangepaste contract aan bestuursvoorzitter Mieke Hogervorst en tuinder Jessica Zwartjes. Als dank deelde hij mee in de laatste oogst: snijbiet, een rood spitskooltje, palmkool, boerenkool en winterpostelein, allemaal van Leidse bodem.

Wethouder Ashley North (Duurzaamheid, Mobiliteit en Beheer Openbare Ruimte): “Het Zoete Land is een prachtig initiatief dat Leiden graag ondersteunt. Het is één van de manieren om invulling te geven aan de Visie Stadstuinieren, die de gemeenteraad dit voorjaar heeft aangenomen. Tuinieren in de stad is een gezonde, sociale bezigheid die de natuur verbetert. Het Zoete Land is een mooi voorbeeld waar dit samenkomt.”

Ook voorzitter Mieke Hogervorst van de beherende stichting Leiden Oogst en tuinder / initiatiefneemster Jessica Zwartjes zijn opgetogen: ‘We zijn erg blij met de geboden zekerheid dat we lang op deze plek kunnen blijven. Dat Het Zoete Land in een grote behoefte voorziet, blijkt wel uit onze enorme wachtlijst. We denken dan ook hard na over manieren om meer ruimte te krijgen voor het verbouwen van gezonde voeding op een gezonde bodem in en om te stad.’

Over Het Zoete Land

Het Zoete Land is gestart in 2014 en zorgt onder leiding van een professionele tuinder voor lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel en maakt daarmee de stad een beetje groener, mooier en leuker. De stadstuinderij werkt volgens het alternatieve economische principe Community Supported Agriculture (CSA), wat inhoudt dat de consumenten (de 130 oogstdeelnemers) en producent samen de opbrengsten, kosten en risico’s dragen. 30 vrijwilligers zorgen onder leiding van onze professionele tuinder voor het onderhoud.