Energiepark, een plek vol verhalen - zondag 3 april 2022

Op 3 april is het de dag van de verhalen op de scheurkalender van Leiden European City Of Science 2022. Het Energiepark Leiden sluit daar graag bij aan door het vertellen van de bijzondere verhalen van deze prachtige locatie midden in Leiden.

Diverse ‘verhalenvertellers’ staan aanstaande zondag voor u klaar in het Energiepark aan de Lange Gracht in Leiden. Vanaf 11 uur staan er verschillende activiteiten op het programma. Van een workshop Urban Sketching tot een rondleiding in de Watergasfabriek. Ook bijzonder dat twee mensen uit de Binnenvest hun verhaal willen delen. Maar er is meer te beleven, bekijk vooral het programma. De dag wordt om 16.30 uur afgesloten met een borrel in brouwerij Pronck. Iedereen is van harte welkom om op verhaal te komen in het Energiepark aan de Lange Gracht in Leiden. Wilt u er bij zijn? Kijk op www.energieparkleiden.nl voor het programma. De activiteiten zijn gratis.

Energiepark een plek vol verhalen

Van origine is het Energiepark Leiden hét centrum van industriële nijverheid in Leiden, met  de monumentale energiecentrale als eyecatcher. Bijzondere historische gebouwen vertellen het verleden van dit deel van de binnenstad. Het Papegaaisbolwerk en het filtergebouw langs het water, de indrukwekkende Energiecentrale met iconische schoorsteen, de aan de Energiecentrale grenzende voormalige Vuilverbranding en Nieuwe Energie. Bijzondere historische gebouwen boordevol bijzondere mensen met prachtige verhalen.

Ontwikkeling Energiepark Leiden ‘Samen maken we de buurt’

In de binnenstad van Leiden staat een bijzondere ontwikkeling op stapel. Het Energiepark wordt getransformeerd tot een levendige stadsbuurt met een mix van wonen, werken, cultuur, stadsnatuur, recreatie, horeca en sporten. Een echt Leidse plek waar mens en stad samenkomen. Deze unieke ontwikkeling is een samenwerking vanuit de buurt met gemeente Leiden, de stadspartners en de marktpartijen BPD Vastgoed en Steenvlinder Vastgoedontwikkeling.

Meer informatie: www.energieparkleiden.nl