DZB en C&A slaan handen ineen voor werkzoekenden

Vandaag ondertekenden C&A Leiden en DZB Leiden een samenwerkingsovereenkomst om werkzoekenden zonder startkwalificatie op te leiden voor een baan bij C&A. De kandidaten gaan een leerwerktraject volgen waarin ze een mbo-praktijkverklaring kunnen halen voor de functie van verkoopmedewerker. Daarmee vergroten ze hun kans op werk aanzienlijk.

De kracht van dit concept ligt in het leren op de werkvloer, waarbij werkzoekenden zich stapje voor stapje kunnen ontwikkelen en een praktijkverklaring kunnen halen die is gecertificeerd door het mbo. Het is C&A’s bedoeling komende tijd meerdere werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt op deze manier aan een baan binnen het bedrijf te helpen.

Storemanager C&A Leiden: “Wij zijn altijd op zoek naar goed personeel. Door de positieve ervaringen uit het verleden gaan we deze samenwerking met groot vertrouwen aan. C&A is een bedrijf waarin veel waarde wordt gehecht aan samenwerken in de breedste zin van het woord. De kracht van een diverse werkvloer van mensen met verschillende achtergronden, verhalen en inzichten is voor ons als bedrijf van groot belang.”

Danielle de Blieck-Visser (Manager Re-integratie en Werkgeversdiensten DZB Leiden): “Het is niet voor iedereen weggelegd om naar school te gaan en een diploma te halen. Soms past leren in de praktijk gewoon beter. En als daarmee tegelijkertijd de opstap naar een mbo-praktijkverklaring gedaan kan worden, is dat mooi. Werkgevers zoeken naar mogelijkheden om hun vacatures te vervullen en willen zich tegelijkertijd inzetten om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven op werk. Wij bij DZB hebben genoeg kandidaten die deze kans met beide handen zullen aangrijpen.”