Denk en wandel mee op zaterdag 5 september

Op 5 september organiseert gemeente Leiden in samenwerking met partners een meedenkroute over twee grote projecten in de binnenstad: de ‘Gebiedsvisie Stationsgebied’ en de ‘Agenda Autoluwe Binnenstad’. Bezoekers bepalen zelf de starttijd, route en duur van de wandeling. De workshops zijn buiten in kleine groepjes, op verschillende locaties in het stationsgebied en de binnenstad. Om deze dag coronaveilig te kunnen organiseren dienen bezoekers zich voorafgaand aan te melden. Dit kan voor beide routes via doemee.leiden.nl.

Meedenkroute ‘Samen maken we het stationsgebied’

Een stadstuin op het dak van een kantoorgebouw? Een flaneerboulevard met loungebankjes? Of een ander goed idee voor de toekomst van het stationsgebied? De Meedenkroute is een verrassende wandeling langs zes locaties in het stationsgebied waar bezoekers kunnen luisteren en meepraten met gemeente en ontwerpers over de toekomst van het stationsgebied. Tussen 11.00 uur en 16.30 uur is de route, of onderdelen daarvan te bewandelen. Startpunt is Museum Volkenkunde en eindpunt is De Buurt 1.5 in het Pesthuis. De Meedenkroute maakt onderdeel uit van de Meedenkfase in het participatietraject ‘Gebiedvisie Stationsgebied’.

Wilt u vragen stellen aan wethouder Fleur Spijker over de Gebiedsvisie Stationsgebied en de Meedenkfase? U kunt zich aanmelden voor een digitaal interview op donderdag 3 september tussen 12.15 en 13.00 uur via persvoorlichting@leiden.nl. U ontvangt dan een link naar Teams.

Route ‘Stadsgesprek groene en vitale binnenstad’

Omdat Leiden naar verwachting blijft groeien qua inwoners, bezoekers, studenten en werknemers, willen de gemeente de ruimte in de binnenstad zo goed mogelijk benutten. Om ervoor te zorgen dat de binnenstad nu, straks en later een nog fijnere plek wordt stelt de gemeente samen met de stad een ‘Agenda Autoluwe Binnenstad’ op. Het participatietraject loopt tot en met september. Onderdeel hiervan is het 'stadsgesprek groene en vitale binnenstad'. Startpunt is Molen de Put. Hier ontvangt u een deelnamebewijs met plattegrond. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kunt u de route of onderdelen van de route volgen.

U bent van harte welkom om bij deze routes aanwezig te zijn. Om ervoor te zorgen dat iemand uw persvragen kan beantwoorden voor of tijdens de route vragen wij u om u aan te melden via persvoorlichting@leiden.nl. Graag vernemen wij voor donderdag 3 september of u aanwezig wilt zijn en met wie u in gesprek wilt.

Wij hopen u op 5 september te mogen begroeten.