Cornelis Joppensz beeldje voor Jan Oomen

Op maandag 2 augustus 2021 heeft locoburgemeester Ashley North het Cornelis Joppensz beeldje van de stad Leiden uitgereikt aan Jan Oomen. Al 25 jaar is Jan Oomen een drijvende kracht bij het organiseren en uitvoeren van Jeugddorp Leiden. Jeugddorp Leiden wordt jaarlijks georganiseerd in de schoolvakantie voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Jan Oomen komt al 25 jaar komt voor dag en dauw op zijn brommer als eerste naar het terrein. Hij opent dan alles en zet voor iedereen een heerlijk kopje koffie of thee. Hij gaat pas richting huis als het terrein zo opgeruimd is dat het zijn goedkeuring kan wegdragen. Vaak is dat als alle anderen al geruime tijd naar huis zijn gegaan. Jan Oomen doet de hele dag allerlei klusjes, van groot tot klein. Van het regelen van de grote tent waarin geschuild kan worden als het regent tot het plakken van een fietsband.

Jan Oomen is voor Jeugddorp Leiden een gouden vrijwilliger. Hij staat er, jaar in jaar uit, voor alle kinderen én alle vrijwilligers. Eigenlijk is Jan de spil van Jeugddorp. Al 25 jaar kan er op Jan gebouwd worden. Ashley North:  zonder Jan geen Jeugddorp’.