Cornelis Joppensz beeldje voor Aad Siera

Op donderdag 23 september 2021 heeft locoburgemeester Paul Dirkse het Cornelis Joppensz beeldje van de stad Leiden uitgereikt aan Aad Siera. 38 jaar lang was Aad Siera verantwoordelijk voor de organisatie van de zaalvoetbalcompetitie. Niet voor niets had hij de bijnaam: ‘de zaalvoetbalkoning van Leiden’.

Aad Siera is momenteel bezig met de organisatie van zijn laatste zaalvoetbalcompetitie. Na maar liefst 38 edities houdt de Leidenaar het na dit seizoen voor gezien. Hij was het liefst nog jaren doorgegaan, maar de ernstige spierziekte HSP zorgt ervoor dat hij steeds minder mobiel wordt. En dat betekent dat hij zijn taken noodgedwongen moet neerleggen.

Hij begon de zaalvoetbalcompetitie in de Groenoordhallen, deze werd eind vorige eeuw voortgezet in De Zijl. Aad Siera was er altijd bij. Hij keepte daarbij zelf, floot, organiseerde en regelde veel praktische zaken. Toch was hij nooit te beroerd om ook nog bij een ander team in te vallen of om een extra wedstrijd te fluiten.

Het college van burgemeester en wethouders wil hem graag eren door de uitreiking van het Cornelis Joppenszoon beeldje en hem zo te bedanken voor al zijn inspanningen.