Bijna 18! En dan?!

Als jongeren 18 jaar worden, zijn zij in Nederland meerderjarig. Vanaf dat moment moeten zij veel dingen zelf regelen. De gemeente Leiden wil hen graag op weg helpen en heeft daarom de meest belangrijke informatie voor jongeren verzameld en genoteerd in een handige flyer.

In de flyer ‘Bijna 18! En dan?’ staat de informatie die jongeren nodig hebben als zij 18 worden gesorteerd per onderwerp. Er staat algemene informatie in, informatie over wonen, werk/opleiding, zorg/gezondheid en geld/inkomen. Door al deze informatie in een flyer aan jongeren aan te bieden, hoeven zij niet zelf naar de informatie op zoek.

Wethouder Yvonne van Delft (Werk, Inkomen, Economie & Cultuur): "Ik vind het goed dat jongeren meteen weten voor welke zaken ze bij de gemeente moeten zijn. Als je net 18 wordt, komt er veel op je af. We vinden het als gemeente Leiden belangrijk dat iedereen mee kan doen en bieden daarom proactief onze hulp aan."

Van de flyer is zowel een fysieke als een digitale versie ontwikkeld. De fysieke flyer ontvangen de jongeren thuis met daarbij een USB-stick met het logo van de gemeente Leiden. In de digitale versie zijn alle genoemde websites aanklikbaar en deze wordt verspreid op plekken waar jongeren komen, zoals: het Jongeren Informatie Punt (JIP), scholen en buurthuizen.

Feedback

We willen graag van de jongeren weten of de flyer hen helpt om de juiste informatie te vinden. Via de QR-code op de flyer kunnen zij feedback aan de gemeente Leiden geven.