'Ben je oké?' Aandacht voor straatintimidatie in Leiden

Een ongepaste grap of een seksueel getinte opmerking maken, iemand achternalopen of nafluiten. Dat vinden we ook in Leiden niet oké. Deze vormen van (straat)intimidatie zorgen voor een onveilig gevoel. De gemeente Leiden sluit zich daarom aan bij de landelijke campagne 'Ben je oké?' tegen straatintimidatie van de Rutgers Stichting.

Vanaf 19 september hangen er her en der door de stad campagneposters. Ook via sociale media geeft de gemeente aandacht aan de campagne.

Over de campagne

De campagne 'Ben je oké?' roept inwoners op om elkaar te helpen bij een ongepaste of ongemakkelijke situatie en geeft tips hoe in zo'n situatie te handelen. Zo zorgen we er samen voor dat het in Leiden fijn en veilig blijft.

Eerdere campagnes

De posters van de campagne kunnen bekend voorkomen. In de Leidse horeca en bij studentenverenigingen zijn ze eerder verspreid. Deze posters waren net wat anders, meer gericht op ongewenst seksueel gedrag tijdens het uitgaan.

Landelijke campagne Rutgers Stichting

De landelijke campagne 'Ben je oké?' van de Rutgers Stichting maakt al langer ongewenst seksueel gedrag bespreekbaar. Meer informatie staat op www.benjeoke.nl.