Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeester en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Nieuwe straatparkeren in de Leidse binnenstad zorgt voor ruimte en gemak

Met de Parkeervisie Auto- en Fietsparkeren stuurt Leiden op slimme oplossingen voor autoparkeren en investeringen in fietsparkeren. Een van de oplossingen die de raad heeft vastgesteld is de uitbreiding van vergunningshoudersparkeren in de binnenstad: vrijwel alle parkeerplaatsen op straat in het centrum en het stationsgebied worden bestemd voor vergunninghouders. Daarnaast wijst het college van burgemeester en wethouders een aantal locaties aan waar kortparkeren wordt ingevoerd. Hierdoor neemt het zoekverkeer in de binnenstad af en ontstaat ruimte om parkeerplekken om te vormen tot fietsparkeerplekken, wandelgebied of groenstroken. Zo houden we onze stad aantrekkelijk, met ruimte voor extra woningen, groen, recreatie en bedrijvigheid.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

College van B & W stelt conceptnota Leids religieus erfgoed vast

Dinsdag 5 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders de conceptnota Leids religieus erfgoed vastgesteld. Deze conceptnota is een visie op de toekomst van monumentale gebedshuizen in Leiden. Inwoners kunnen tot en met 18 november reageren op het document.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Oproep Leids college: meer aandacht voor slavernijverleden

Het Leids college verzoekt het nog te vormen nieuwe kabinet om meer aandacht te besteden aan ons gedeelde slavernijverleden en van Keti Koti, de viering van de afschaffing van de slavernij, een nationale feestdag te maken. Dat staat in een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leidse Textiel Race over de helft

Tot donderdag 14 oktober is het mogelijk om gratis oud textiel aan huis op te laten halen tijdens de eerste Leidse Textiel Race. Negen teams van verschillende basisscholen uit Leiden nemen het tegen elkaar op en zamelen zoveel mogelijk oud en kapot textiel in van thuis, familie of buurtbewoners. Halverwege de race is er al in totaal 3.173 kilo textiel ingezameld!

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leidse begroting 2022 aangeboden aan gemeenteraad

In de programmabegroting 2022-2025 houdt het college koers en blijft het ondanks onzekerheden vanuit Den Haag investeren in de stad. Het college ziet dat Leiden zich weerbaar en veerkrachtig toont tijdens de pandemie, dat is een fundament om op door te bouwen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leiden start met tijdelijke huisvesting van statushouders

De gemeente Leiden start in november met de tijdelijke huisvesting van statushouders in de locaties Stadsbouwhuis en Holiday Inn. Het gaat om ongeveer 25 mensen die hier voor een periode van één tot twee jaar komen wonen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Gemeente en Vrienden van het Singelpark zetten samenwerking voor

Het Singelpark, het kilometerslange groene stadspark om het historische centrum van Leiden, is van, voor én door de inwoners van Leiden. De intensieve samenwerking tussen de gemeente en de Stichting Vrienden van het Singelpark onderstreept dit uitgangspunt. Beide partijen hebben voor de komende jaren afgesproken de samenwerking voort te zetten met de ondertekening van het samenwerkingsconvenant 2021-2025.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Cornelis Joppensz beeldje voor Aad Siera

Op donderdag 23 september 2021 heeft locoburgemeester Paul Dirkse het Cornelis Joppensz beeldje van de stad Leiden uitgereikt aan Aad Siera.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten