Later openbaar gemaakte collegebesluiten 3 september

Dienstreis burgemeester naar Trieste ihkv ESOF Trieste 20.0409 (1-9)

In 2022 is Leiden European City of Science. Onderdeel daarvan is het ESOF-congres, het grootste multidisciplinaire wetenschappelijke congres in Europa dat wetenschappers, journalisten en beleidsmakers vanuit heel Europa trekt. De Italiaanse stad Trieste draagt dit jaar de titel European City of Science. Van 2 tot en met 6 september vindt in dat kader het ESOF-congres in Trieste plaats. Burgemeester Lenferink zal een deel van het congres aanwezig zijn. Leiden zal tijdens een overdrachtsceremonie aan het einde van het congres de titel ‘European City of Science’ overgedragen krijgen van Trieste. Leiden heeft met het titeljaar de ambitie om in 2022 het Nederlandse kennisveld in de breedte op het Europese podium te zetten. Daarnaast zal er in de stad een Science in the City festival georganiseerd worden. De programmering hiervoor wordt in het najaar bekendgemaakt. Het college heeft de gemeenteraad met een brief over de titeloverdracht geïnformeerd.

Schriftelijke vragen:

• Beantwoording schriftelijke van raadslid M. Kersten (PS), ingekomen op 24 augustus, over buurtverenigingen die de samenwerking met de gemeente hebben opgezegd vast te stellen 20.0413 (1-9)