Burgemeestersbesluit - evenementen informatiekaart Marathon Leiden 2019

B en W-nummer 19.0257, besluit d.d. 17-05-2019, BB-nummer: 19.022

1.    de Evenementen informatiekaart (EIK) Marathon Leiden 2019 ten behoeve van zondag 19 mei 2019 vast te stellen.

Perssamenvatting:

De Leiden Marathon is een hardloopwedstrijd over 42km, die op zondag 19 mei in Leiden start en door de gemeenten Leiderdorp, Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude loopt. Naast de marathon zijn er ook andere afstanden, namelijk de halve marathon (21 km), de 10 km en de 2 km. De 5 km wordt een dag eerder gelopen, namelijk op zaterdagavond 18 mei 2019. De organisator treft hiervoor de benodigde basismaatregelen. Samen met de hulpverleningsdiensten neemt de gemeente aanvullende maatregelen die redelijkerwijs niet verwacht kunnen worden van een organisator.

Door de regionale aantrekkingskracht en de omvang van het evenement kan het risico op een incident groter zijn dan normaal. Daarom maakt de gemeente samen met de hulpdiensten een Evenementen informatiekaart. Hierin staan de aanvullende maatregelen die gezamenlijk met de hulpverleningsdiensten zijn uitgewerkt en handelingsmogelijkheden bieden voor als er een groot incident plaatsvindt. De burgemeester van Leiden heeft de Evenementen Informatiekaart (EIK) Marathon Leiden 2019 vastgesteld.