Zuster Meijboomstraat - 69 bomen (2021-285)

De Stevenshof is een prachtige wijk om in te wonen, een wijk die in de jaren negentig is gebouwd met ruimte voor veel woningen. Leiden werkt al geruime tijd aan het vergroenen van de Stevenshof, we vergroenen versteende pleinen, maar ook inwoners steken de handen uit de mouwen door het aanleggen van geveltuintjes of het beheren van boomspiegels.

69 bomen Stevenshof

Bomen zijn belangrijk. Bomen brengen verkoeling door schaduw en bieden dieren beschutting en voedsel. Samen met een aantal enthousiaste bewoners uit uw wijk heeft de gemeente onderzocht waar extra bomen geplant kunnen worden. Er zijn maar liefst 69 locaties gevonden waar een boom geplant kan worden verspreid over de wijk. Ook bij u in de buurt worden een aantal bomen geplant.

Op achterkant van deze brief ziet u waar bij u in de buurt bomen worden geplant. Het plantseizoen is inmiddels aangebroken, dat betekent dat vanaf halverwege november de bomen in de wijk worden geplant. Wellicht heeft u de sleuven al gezien, deze sleuven zijn gegraven ter voorbereiding op het planten van de bomen.

Vragenuurtjes

Wilt u meer weten over het 69 bomenplan of wilt u weten welke soort bomen bij u in de buurt worden geplant? Bel dan met Roelant Jonker, adviseur Ecologie en Bomen van de gemeente Leiden. Het telefoonnummer is 14 071 (Leiden, keuze 4). Als u aangeeft dat u belt voor het project ‘69 bomen Stevenshof’, verbindt een medewerker u door.

• Vrijdag 12 november 2021 tussen 14.00 en 16.00 uur
  • Vrijdag 19 november 2021 tussen 14.00 en 16.00 uur

Samen aan de Slag

Wilt u aan de slag om uw buurt te vergroenen? De gemeente biedt hulp via het project Samen aan de Slag. Een onderhouds- en groencoach van de gemeente helpt u bij de praktische zaken die komen kijken bij de uitvoering.  Stuur een e-mail naar aandeslag@leiden.nl of bel 14 071.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Roelant Jonker
Adviseur Ecologie en Bomen