Zoeterwoudseweg - mini buurttuintjes (2021-174)

De Zoeterwoudseweg en de Vrijheidslaan zijn onderdeel van de doorgaande regionale fietsroute tussen het centrum van Leiden en Zoetermeer. Deze route wordt opnieuw ingericht. In combinatie met de herinrichting van de openbare ruimte wordt er extra groen in uw straat toegevoegd.

Mini-buurttuintjes rondom de bomen

In combinatie met de herinrichting van de openbare ruimte is het mogelijk om extra groen in de vorm van mini-buurttuintjes rondom de bomen in de straat toe te voegen. De mini-buurttuintjes zijn gelegen tussen het fietspad en trottoir van de Zoeterwoudseweg. Op die manier vergroenen we de straat. Deze groene ruimte is nodig om de bomen beter te laten groeien. Met de aanleg van het nieuwe groen willen we ook meer biodiversiteit in de straat brengen door beplantingssoorten aan te planten die goed zijn voor insecten en vogels.

Meedenken

Graag informeren we u over de mogelijkheden om mee te denken over het soort beplanting, de aanleg en onderhoud van deze mini buurttuintje rondom de bomen.

Wilt u meedenken met de groenkeuze, helpen met de aanleg en het onderhoud van deze minibuurt-tuintjes? Dit kan ook in samenwerking met een aantal buren. Laat het ons weten voor woensdag 1 september 2021 door te mailen naar a.mourits@leiden.nl.

Convenant geveltuinen en minibuurt-tuintjes rondom de bomen

Het onderhoud van een geveltuin en/of minibuurt-tuintje leggen we vast in een convenant. Dat klinkt zwaar, maar is niet meer dan één A4’tje met daarop enkele afspraken en contactgegevens van de groen- en onderhoudscoach, Nick Kooreman van het Cluster Beheer.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Danila Ploeger
Projectmanager