Zijlpoort - onderhoud (2019-396)

In januari starten er werkzaamheden aan de zijvleugels van de Zijlpoort. Volgens planning duurt dit tot 15 maart. In deze brief leest u meer over de werkzaamheden.

Onderhoud

De twee zijvleugels van de Zijlpoort zijn in 1998 gebouwd. De gemeente is eigenaar van de Zijlpoort en de zijvleugels en gaat groot onderhoud uitvoeren.

Dit houdt onder meer in dat de serre van de brasserie wordt vernieuwd. Daarnaast wordt de vleugel aan de kant van de begraafplaats van binnen aangepast zodat er een winkel in kan komen. Ook wordt de dakbedekking van de schuine zijden aan weerskanten van de poort vervangen en komt er sedum op te liggen. Zo blijft de poort het hele jaar door mooi groen.

Werkzaamheden en hinder

De werkzaamheden vinden plaats van begin januari 2020 tot en met 15 maart 2020. In die periode is de brasserie gesloten. Brasserie de Poort gebruikt deze periode om het interieur te vernieuwen. Informatie hierover vindt u op www.poort.nl.

Overlast voor passanten en omwonenden zal minimaal zijn. De doorgang onder de poort zal wel af en toe wat lastiger te passeren zijn.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Fred Smit

Projectleider