Zeeheldenbuurt - wijkgesprek energietransitie (2021-196)

Leiden is volop bezig met de energietransitie. Dat gaat onder meer over de manier waarop de stad in de toekomst aardgasvrij kan worden. Per wijk onderzoeken we welke alternatieven voor aardgas er zijn. Zodat uw woning of bedrijfspand in de toekomst duurzaam en CO2-vrij verwarmd wordt. Inwoners en ondernemers hebben hier veel vragen over. Zij willen bijvoorbeeld weten:

• Wanneer is mijn wijk aan de beurt?
  • Komt er een warmtenet?
  • Hoe zit het met de kosten?
  • Moet ik mijn huis beter isoleren?
  • Als mijn CV-ketel stuk is, moet ik deze dan vervangen?
  • Kan ik samen met mijn buren iets doen?
  • Wat doen de woningcorporaties?

We willen hier graag het gesprek met u, inwoner of ondernemer van de Zeeheldenbuurt, over voeren. We hebben niet op alle vragen antwoord, maar we vertellen graag waar we op dit moment staan. Ook horen we heel graag van u welke ideeën u heeft. Welke mogelijkheden ziet u? Zijn er knelpunten in de wijk die de gemeente moet kennen? In alle wijken van Leiden gaan we gesprekken organiseren. Met de opbrengst hiervan maken we een zogeheten transitievisie warmte.

Wij komen bij u op bezoek in de wijk. Op dinsdag 20 juli om 20:00 uur zijn we aanwezig in het clubhuis van speeltuin Ons Eiland, Kortenaerstraat 61A (door de poort links). U bent van harte uitgenodigd hier bij aan te sluiten. In verband met de huidige coronamaatregelen vragen wij u zich van te voren aan te melden via gagoed@leiden.nl o.v.v. “bijeenkomst Zeelheldenbuurt”. Er is plaats voor maximaal 50 aanwezigen. Wij hopen u te mogen ontmoeten op 20 juli. Mocht u zich vooraf willen inlezen dan kan dat via www.gagoed.nl/greenpaper Daar vindt u informatie over de energietransitie en de manier waarop wij dat in Leiden vorm geven.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 – keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Inka Vogelaar
beleidsmedewerker energietransitie gemeente Leiden