Woning Sparrenrode beschoten (2022 - 157)

Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft begrepen, heb ik afgelopen vrijdag het pand aan de Sparrenrode 33 met spoed gesloten voor de duur van twee weken.

Op 7 juli is de woning aan de Sparrenrode 33 beschoten. Ik begrijp uw zorgen over de veiligheid in de omgeving van het pand. Een dergelijke gebeurtenis heeft een negatief effect op de openbare orde en veiligheid. Ik neem de zaak hoog op. Gegeven de negatieve invloeden van het geweldsincident en de gevolgen voor de samenleving, heb ik besloten om het pand te sluiten. De politie doet op dit moment onderzoek naar deze situatie. Dit onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie, daarom kan ik hier inhoudelijk geen mededelingen over doen. Afgezien van het politieonderzoek zal er ook worden gekeken welke andere maatregelen er vanuit de gemeente en andere samenwerkingspartners mogelijk zijn om verdere onveilige situaties te voorkomen.

Contact

Heeft u vragen, neem contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Leiden, via tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of via het formulier op www.leiden.nl/contact.

drs. H.J.J. Lenferink,
burgemeester van Leiden