Willem Klooslaan / Haagweg-Zuid - Afronding participatie groenstrook (2023-260)

De riolering in uw wijk is aan vernieuwing toe. Omdat de straten hiervoor helemaal open moeten, is dit een mooi moment om de openbare ruimte ook opnieuw in te richten.

Afronding participatie groenstrook Willem Klooslaan

Inmiddels zijn de laatste open plekken in het ontwerp voor de nieuwe inrichting ingevuld. Het projectteam is eind vorig jaar met u in gesprek gegaan over de invulling van die laatste paar plekken in de wijk, voornamelijk het grasveld tussen de hoogbouw en de groenstrook aan de Willem Klooslaan. Tijdens deze bijeenkomst hebben we voor de groenstrook een aantal varianten voorgelegd. Uiteindelijk is er een voorkeursvariant uitgekozen, die we straks gaan aanleggen. Het gras verdwijnt en er wordt een parktuin aangelegd met kleurrijke beplanting. Dit ontwerp kunt u bekijken op doemee.leiden.nl. Scroll hiervoor naar het project ‘Haagweg-Zuid: bekijk het definitief ontwerp’.  

Start uitvoering

Met deze laatste inrichtingskeuze is het gehele uitvoeringsontwerp van uw wijk klaar. Helaas laat de start van de werkzaamheden langer op zich wachten. Wij verwachten nu dat de werkzaamheden in het tweede kwartaal van 2024 starten. Zodra hier meer duidelijk over is, zullen we u informeren.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact met mij op.

Met vriendelijke groet,

Francis Nauman, omgevingsmanager (06-24 91 30 43)

**************************************************************************************************

Waar vindt u nadere informatie?

Meer informatie over het rioleringsproject kunt u vinden op www.leiden.nl/klaarvoordetoekomst

en klik dan op Gasthuiswijk en Haagweg-Zuid. Daarnaast kunt u zich via www.leiden.nl/stadsnieuws aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op ‘Leiden Zuidwest’.

Vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Dan kunt u die stellen aan de omgevingsmanager van het project Francis Nauman, tel 06-24913043.