Willem de Zwijgerlaan - asfaltering fase 1 (2020-369)

Eerder heeft u een brief ontvangen over de voorgenomen werkzaamheden aan het asfalt van de Willem de Zwijgerlaan. Inmiddels zijn de werkzaamheden met de aannemers (Versluys en Zoon bv. voor het asfaltwerk en Ko Hartog Elektrotechniek voor de aansturing van de verkeerslichten) afgestemd en is de planning voor fase 1 in detail duidelijk. In deze brief leest u wat dit voor u betekent.

Het asfalt moet worden vernieuwd

De bovenste laag asfalt van de Willem de Zwijgerlaan is versleten en wordt vervangen. Voordat het nieuwe asfalt wordt gelegd, verwijdert de aannemer het oude asfalt. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidsoverlast. De aannemer doet zijn best het geluid te minimaliseren.

Uitvoering eerste fase

In de eerste fase wordt gewerkt aan het stuk Willem de Zwijgerlaan vanaf de kruising Gooimeerlaan onder het spoorviaduct door tot aan de Boerhaavelaan. De werkzaamheden van fase 1 vinden plaats van donderdagavond 15 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 19 oktober 6.00 uur:

• Donderdagavond 15 oktober vanaf 20.00 uur:
    Start verwijderen asfalt en aanbrengen detectielussen voor de verkeerslichten.
  • Vrijdagochtend 16 oktober om 06.00 uur:
    Asfalt is verwijderd. Overdag is de weg begaanbaar voor verkeer.
  • Vrijdagavond 16 oktober om 20.00 uur:
    Uitloop aanbrengen detectielussen en voorbereidingen treffen voor het asfalteren.
  • Zaterdagochtend 17 oktober t/m maandagochtend 19 oktober 06.00 uur:

Start asfalteren en aansluitend belijning aanbrengen op de weg.

Op vrijdag 16 oktober vinden overdag géén werkzaamheden plaats. Op deze manier ondervindt het verkeer doordeweeks geen hinder en kan het doorrijden.

Het autoverkeer wordt omgeleid

Vanaf donderdagavond 15 oktober t/m maandagochtend 19 oktober wordt het autoverkeer op sommige plekken omgeleid. Met uitzondering van vrijdag overdag 16 oktober, dan is de weg begaanbaar voor verkeer.

• Op het gedeelte van de kruising Gooimeerlaan tot aan de Schipholweg blijft altijd een rijbaan open voor verkeer. Het verkeer hoeft hier niet te worden omgeleid.
  • De Oegstgeesterweg (tussen de Schipholweg en Boerhaavelaan) is in beide rijrichtingen dicht; het verkeer wordt omgeleid. U kunt niet onder het spoorviaduct door richting Oegstgeest. De omleidingsroute loopt via Schipholweg - Rijnsburgerweg - Warmonderweg - Oegstgeesterweg.
  • Ook de Pasteurstraat is afgesloten voor verkeer en krijgt een omleidingsroute.

De omleidingen staan ter plekke aangegeven met borden. De gemeente zet verkeersregelaars in voor een vlot en veilig verloop.
Het busverkeer ondervindt in deze fase geen hinder en rijdt de normale routes. In geval van nood kunnen de hulpdiensten doorrijden.

Werkzaamheden afslag Pasteurstraat

Tevens wordt in deze fase de afslag naar links naar de Pasteurstraat aangepast. Dit vindt plaats op donderdag 15 oktober overdag, zoveel mogelijk buiten de spits om. De rijstrook wordt daar afgesloten om de werkzaamheden uit te voeren. Het verkeer ondervindt hier weinig hinder van.
Zoals eerder aangegeven is de Pasteurstraat vanaf donderdagavond 15 oktober t/m maandagochtend 19 oktober (met uitzondering van vrijdag 16 oktober overdag) afgesloten. Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid.

Neem bij vragen contact met ons op

Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen omtrent planning en uitvoering, dan kunt u contact opnemen met de betrokken toezichthouder van de gemeente Leiden, de heer Zeger van de Groep, bereikbaar via 06 - 31 62 95 07.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Rémon van der Scheer
Projectcoördinator werkvoorbereiding