Wieren Merenwijk - aanbieden minicontainers (2022-308)

Met deze brief wil ik u vragen om het aanbieden van de minicontainers in uw buurt beter te laten verlopen.

Wat is het probleem?

Op de ophaaldag staan bijvoorbeeld bij de woning Vederwier 9 veel te veel minicontainers buiten de aanbiedlocatie. Dit maakt het lastig voor onze collega’s van de inzameling om de containers te legen en het zorgt ook voor veel overlast voor omwonenden.

Oplossing: aanbieden op een andere locatie

Wanneer de aanbiedlocatie vol staat, wilt u uw container dan aanbieden op een van de andere locaties in de buurt? De aanbiedlocaties bij u in de buurt zijn ter hoogte van Vederwier t.h.v. nr. 9, Zeewier t.h.v. nr. 7 beide kanten van de straat en Dwergwier t.h.v. nr. 2. Alleen containers die juist zijn geplaatst op de daarvoor aangewezen aanbiedlocaties worden door de gemeente geleegd, zie onderstaande tekst.

Samen met uw hulp kunnen we het ophalen van afval in uw wijk zo prettig mogelijk laten verlopen. Daarom willen wij u vriendelijk verzoeken om rekening te houden met onderstaande aandachtspunten;

• De containers kunnen het makkelijkst geleegd worden als u de container in één rij langs de weg zet (dus niet achter elkaar of in een groep).
  • Voor de afvalophalers is het minder zwaar werk als de container met de kam (het opzetstuk waaraan de afvalwagen de container optilt) naar de rijweg staat.
  • Blokkeer met uw auto niet de aanbiedlocatie op een ophaaldag.
  • Zet uw container pas rond 7.00 uur ‘s morgens buiten en haal de container na het legen zo snel mogelijk weer binnen.
  • Is de aanbiedlocatie erg vol? Loopt u dan even door naar de volgende locatie. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking hiervoor.
  • Ook leuk om te bekijken op Youtube; Minicontainers Gemeente Leiden   https://youtu.be/lqIqnBBpcbE
  • Download ook onze afvalapp voor alle informatie over inzameling.

Meer informatie

Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de heer A. Erkoca via telefoonnummer 071-5167696.

Gemeente Leiden

Afdeling Stedelijk Beheer