Werninkterrein - online overleg woonbootbewoners voorlopig aanwijsbesluit ondergrondse containers (2020-377)

U woont tegenover het Werninkterrein. Dit terrein, een voormalige betoncentrale, wordt al een tijdje niet meer gebruikt. Zonde, want het ligt vlakbij het centrum en aan het water. Daarom is het gebied heel geschikt om te ontwikkelen tot een plek waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Vóór de zomer hebben wij inwoners, ondernemers en organisaties al gevraagd om mee te denken over de toekomst van het Werninkterrein. Ruim 180 mensen hebben toen hun mening gegeven. Daar zijn wij als gemeente erg blij mee.

Niet in beton gegoten

Met de inbreng vanuit de stad hebben we een aantal modellen gemaakt voor de toekomst van het Werninkterrein. Met verschillende mogelijkheden voor wonen, voorzieningen, groen en parkeren. Maar deze modellen zijn zeker nog niet ‘in beton gegoten’! We hebben zaterdag 10 oktober jl. een bijeenkomst georganiseerd op het Werninkterrein, waar we de drie modellen voorgelegd hebben aan diverse geïnteresseerden. Ook was het mogelijk om via de website doemee.leiden.nl te reageren.

De opbrengsten gebruiken we voor het maken van een gebiedsvisie. In de gebiedsvisie komt onder andere te staan wat voor wijk het wordt, voor wie en hoe de openbare ruimte ingedeeld wordt. De toekomstige bouwplannen moeten hieraan voldoen.

We horen ook graag uw mening

Als overburen van het terrein bieden wij u nog een extra gelegenheid om uw vragen te stellen en/of mening te geven over de ontwikkeling van het terrein en de modellen. Hiervoor organiseren wij een digitaal groepsoverleg via Microsoft Teams. Wij nodigen wij u uit om op dinsdag 3 november tussen 19.00 en 20.30 uur online aan ons uw vragen te stellen of mening te geven.

We vertellen op 3 november ook hoe het proces om te komen tot een gebiedsvisie er de komende maanden uitziet en tonen de modellen voor de ontwikkeling van het Werninkterrein. U kunt deze modellen, voorafgaand aan de online bijeenkomst, ook al inzien op doemee.leiden.nl. Klik vervolgens op het project Gebiedsvisie Werninkterrein en ga dan naar Werninkterrein - 3 modellen.

Wilt u 3 november van 19.00 tot 20.30 uur deelnemen aan de online bijeenkomst?

Meld u dan voor 1 november aan bij Claudia Wagner. Dit kan door een mail te sturen naar c.wagner@leiden.nl.

Doet u liever niet mee aan het online overleg, maar wilt u toch reageren? Belt u mij dan uiterlijk dinsdag 3 november op telefoonnummer 06 - 40 99 05 29.

Hoe gaat het verder en hoe blijft u op de hoogte?

Op doemee.leiden.nl vindt u meer informatie over het project en kunt u de komende maanden blijven meedenken! Ook delen we regelmatig informatie via de Stadskrant en Stadsnieuws, onze digitale nieuwsbrief. Meld u aan via www.leiden.nl/stadsnieuws en abonneer u op ‘Mors’. Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Carlo Cornelis
Projectmanager Werninkterrein