Waldeck Pyrmontstraat - groene plekken in de straat (2023-220)

De riolering en de straat zijn bij u vernieuwd. Het werk is bijna klaar. Wat nog gaat gebeuren is het herstellen van de twee groene plekjes in de straat. In deze brief leest u hier meer over.

Kleine plekje 

Het kleinste plekje wordt door de aannemer hersteld. Het belangrijkste verschil met de oude situatie is dat er in nieuw groen geplant wordt. Ook komt het hek aan de huizenkant niet terug (de rest van het hek wel).

Grotere plekje

Het grotere plekje krijgt een andere inrichting omdat het iets groter wordt. Het kunstgras was versleten en komt daarom niet meer terug. Er komt nieuwe beplanting in en gras. Ook hier komt het hek om het groen aan de huizenkant niet terug, maar verder wel.

Ook komt er aan de buitenkant van het hek, daar waar de auto’s langs parkeren, een uitstapstrook van tegels, om makkelijker uit te kunnen stappen.

Planning

De aannemer gaat binnenkort beginnen met het grondwerk en terugplaatsen van het hek om de groenplekken. De beplanting volgt over een paar weken, als het echt najaar is. De reden hiervoor is dat het nu nog net niet het goede seizoen is om groen te planten.

Bouwhekken

Het gras en overige nieuwe groen is het in het begin kwetsbaar. Daarom zetten we er voorlopig bouwhekken omheen. Zo krijgt het even de tijd om aan te slaan om straks mooi te gaan groeien en bloeien.

Beheer

De twee plekjes werden in het verleden door bewoners verzorgd. Zij wonen inmiddels allemaal niet meer in de straat. Daarom zal de gemeente weer voor het groen gaan zorgen.

Geveltuin of boomspiegel

Omdat de aannemer toch nog bezig is, kunt u gratis een geveltuin laten aanleggen. Een geveltuin ziet er niet alleen fleurig uit, maar helpt ook om hevige regenbuien en periodes van droogte en hitte op te vangen. Bovendien is het gezellig om samen met de buren de straat nog mooier te maken. Meer informatie of een geveltuintje aanvragen? Stuur een e-mail naar noorderkwartieroost@leiden.nl of bel naar de gemeente Leiden, tel. 14 071. 

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Michèle Klare
Projectmanager, gemeente Leiden