Vondellaan - werkzaamheden openbare verlichting (203-051)

We hebben eerder een brief gestuurd over de werkzaamheden die plaatsvinden in de Vondellaan, Jacob Catslaan en de Van Baerlestraat. Deze werkzaamheden zijn in december 2022 niet doorgegaan door de weersomstandigheden. In deze brief een nieuwe datum.

Wat gaan we doen?

Het net van de openbare verlichting bij u in de buurt is verouderd. Om mogelijke storingen in de toekomst te voorkomen. Gaan wij de oude kabels vervangen.

Wanneer gaan we dit doen en de bereikbaarheid

De werkzaamheden starten op maandag 20 maart op de Vondellaan ter hoogte van de bushalte. Het autoverkeer wordt met behulp van verkeersregelaars langs het werk geleid. De bushalte komt tijdelijk te vervallen. Voor de fietsers is er een omleiding die met borden wordt aangegeven. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot en met vrijdag 24 maart.

Vanaf maandag 27 maart starten de werkzaamheden op de Vondellaan tussen huisnummer 2 en 42, in de Jacob Catslaan en de Van Baerlestraat ter hoogte van huisnummer 1 tot en met 14. Hier wordt vooral in de groenstroken en voetpaden gewerkt. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot en met vrijdag 31 maart. Bij calamiteiten hebben de hulpdiensten altijd vrije doorgang. Door het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Tijdelijk andere plek aanbieden huisvuil

Het huisvuil moet op een andere plek aangeboden worden. Dit kan op de hoek van de Vondellaan ter hoogte van huisnummer 23-27 en op de hoek van de Van Baerlestraat ter hoogte van huisnummer 2. De ophaaldagen van het huisvuil blijven zoals u die gewend bent.

Parkeren

Omdat het huisvuil op een andere plek aangeboden moet worden gaan we voor woensdag 29 maart 2 parkeerverboden plaatsen op de Van Baerlestraat.

Overlast

De werkzaamheden gaan gepaard met geluidshinder. We doen ons uiterste best het geluid te verkleinen, maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Vragen?

Heeft u vragen na het lezen van deze brief?
Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur) of stuur een mail naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

Wim Stokkel
Projectcoördinator Cluster Beheer