Vijf Meilaan/Rooseveltstraat/Vrijheidslaan - verbeteren verkeersveiligheid rotonde (2020-096)

De gemeente Leiden werkt op verschillende plekken in de stad aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. De rotonde bij de Vijf Meilaan - Rooseveltstraat - Vrijheidslaan is een locatie waar aanpassingen gewenst zijn. Daarnaast wordt over een aantal maanden de nieuwbouw op de MEAS-locatie (het voormalige Shell-tankstation) opgeleverd. Aansluitend worden vanaf juni tot augustus 2020 de rotonde en de omliggende ruimte opnieuw ingericht.

Inloopbijeenkomst

Graag nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst waar u het ontwerp van de nieuwe rotonde en de openbare ruimte rondom de MEAS-locatie kunt zien, uw vragen kunt stellen en eventuele suggesties kunt meegeven.

U bent welkom op:

Datum:       woensdag 11 maart 2020
Tijd:             19.00 tot 21.00 uur (u kunt binnenlopen wanneer u wilt)
Locatie:       Businessruimte van ZZ Leiden, Boshuizerlaan 1

Reconstructie rotonde

Er gebeuren regelmatig ongevallen op de rotonde Rooseveltstraat - Vijf Meilaan met fietsers. De gemeente Leiden wil de verkeerssituatie verbeteren door de vormgeving van de rotonde aan te passen en daarbij de positie van de fietser te verduidelijken en zo veiliger te maken.

Openbare ruimte rondom MEAS-locatie

Na de oplevering van de nieuwbouw op de MEAS-locatie wordt de openbare ruimte rondom het gebouw door de gemeente Leiden opnieuw ingericht. Deze herinrichting vindt plaats op de Hoflaan, de Rooseveltstraat (noord) en langs de Vijf Meilaan. Het betreft met name de trottoirs, parkeervakken en een aantal groenvakken met boomaanplanting. De herinrichting wordt gelijktijdig uitgevoerd met het vernieuwen van de rotonde om overlast te beperken.

Projecten in de omgeving

Naast bovengenoemde projecten werkt de gemeente Leiden ook aan het verbeteren van de fietsroute over de Zoeterwoudseweg en het kruispunt met de Vrijheidslaan. Wilt u hierover geinformeerd worden? Stuur dan een e-mail naar: d.ploeger@leiden.nl.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Nol Karbet
Projectmanager Reconstructies Vijf Meilaan